EUROPSKI PROJEKT„GIFTED”
Održana olimpijada za potencijalno darovite učenike

napisao Izvor Osmodec Urednik

Održana olimpijada za potencijalno darovite učenike

Učenici iz Đurđevca i Mađarske posjetili su Križevce i sudjelovali na drugoj prekograničnoj Olimpijadi u sklopu europskoga projekta „Gifted”

Učenici su igrali različite igre

Učenici i učitelji naše škole bili su domaćini drugoj prekograničnoj Olimpijadi, u kojoj su sudjelovali učenici OŠ Đurđevac te učenici dviju škola iz Javnog obrazovnoga centra Zalaegerszeg iz Mađarske. Olimpijada je održana 29. rujna u Križevcima u sklopu europskoga projekta „Gifted” u kojemu se radilo s potencijalno darovitim učenicima, a susreti učenika iz Križevaca, Đurđevca i Mađarske bili su završna etapa projekta.

Dobrodošlicu učenicima i njihovim učiteljima zaželjela je v. d. ravnatelja Ivana Dokuš-Komarica te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, koji je i otvorio Olimpijadu izvrsnosti te ovom prilikom čestitao učenicima što su dio ovog projekta.

Učenici su imali različite aktivnosti tijekom dana (igre upoznavanja, potraga za blagom, logički zadatci.) Za igru potrage za blagom učenici i njihovi voditelji okupili su se na glavnom trgu. Zatim su uz pomoć učitelja pratili tragove kroz grad u svojim grupama (plava, žuta, ružičasta i crvena grupa). Posjetili su Gradski muzej, crkvu svete Ane, crkvu Svetoga Križa i druge gradske znamenitosti. Blago se nalazilo kraj spomenika na Trgu Antuna Nemčića, a pronašla ga je ružičasta grupa. Učenici su zatim podijelili blago ‒ slatkiše.

Nakon potrage za blagom i ručka slijedio je kviz znanja. Na kraju je održana svečanost zatvaranja projekta sa zahvalama i poklonima sudionicima.

Tekst: Dunja Rebić, 8. r.
Fotografija: Lana Hegedić, Dunja Rebić, 8. r.;
Ivana Strmečki-Baričević, dipl. uč.

Povezani članci