EUROPSKI TJEDAN SPORTA
U subotu natjecanje u broju koraka

napisao Izvor Osmodec Urednik

U subotu natjecanje u broju koraka

Ako želite da vaš razred osvoji nagradu, u subotu navucite udobne tenisice i hodajte čim više, a sve zabilježite mobilnom aplikacijom. Ako i ne uspijete osvojiti nagradu, barem ćete raditi na poboljšanju tjelesne kondicije i zdravlja!

 

Učenici viših razreda naše škole u subotu 25. rujna potrudit će se napraviti što veći broj koraka. U periodu od 9 do 18 sati mogu se baviti bilo kojim sportom ili jednostavno hodati, dok će broj njihovih koraka pratiti aplikacija na mobitelu. Na kraju dana poslat će sliku broja koraka razrednicima koji će zbrojiti korake svojih učenika. Razred s najvećim brojem koraka bit će nagrađen.

Natjecanje je osmislila profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Marjana Fržović, a odvijat će se u sklopu Europskoga tjedna sporta (23. do 30. rujna), inicijative Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se održava sedmi put. Glavna tema kampanje i dalje je #BeActive, a njome se želi potaknuti javnost na aktivnost ne samo tijekom toga tjedna nego i cijele godine.

Tekst: Mirjam Balen, 8. r.

Povezani članci