Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

EUROPSKI TJEDAN SPORTA
U subotu natjecanje u broju koraka

U subotu natjecanje u broju koraka

Ako želite da vaš razred osvoji nagradu, u subotu navucite udobne tenisice i hodajte čim više, a sve zabilježite mobilnom aplikacijom. Ako i ne uspijete osvojiti nagradu, barem ćete raditi na poboljšanju tjelesne kondicije i zdravlja!

 

Učenici viših razreda naše škole u subotu 25. rujna potrudit će se napraviti što veći broj koraka. U periodu od 9 do 18 sati mogu se baviti bilo kojim sportom ili jednostavno hodati, dok će broj njihovih koraka pratiti aplikacija na mobitelu. Na kraju dana poslat će sliku broja koraka razrednicima koji će zbrojiti korake svojih učenika. Razred s najvećim brojem koraka bit će nagrađen.

Natjecanje je osmislila profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Marjana Fržović, a odvijat će se u sklopu Europskoga tjedna sporta (23. do 30. rujna), inicijative Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se održava sedmi put. Glavna tema kampanje i dalje je #BeActive, a njome se želi potaknuti javnost na aktivnost ne samo tijekom toga tjedna nego i cijele godine.

Tekst: Mirjam Balen, 8. r.

Povezani članci
SPORTSKI PRAZNICI
Sudjeluje rekordnih 63 učenika 

I tijekom praznika učenici se rado odazivaju na sportske aktivnosti, ovoga ljeta u sportskim praznicima sudjeluje čak 63 učenika

PREVENCIJA OVISNOSTI
Bolje spriječiti nego liječiti

Tijekom svibnja naši su učenici slušali predavanja policijskog službenika o ovisnosti o alkoholu, drogi i internetu