Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

GI-GI-GIBAJMO SE!!!
Odrađena prva, jesenska tura pješačenja

Odrađena prva, jesenska tura pješačenja

Učenici pet razrednih odjeljenja sudjelovali su u prvoj turi pješačenja u projektu „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo”

Učenici 3. c razreda

Učenici i učiteljice naše škole započeli su provedbu projekta pješačenja „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo”, kojem je moto „Gi-gi-gibajmo se!!!”. Peta je ovo godina kako se projekt provodi, a sudjelovale su učenice i učenici 6. b, 4. a, 2. a, 3. c i 2. c razreda s učiteljicama Anđelkom Balić, Lucijom Martinčić, Sandrom Maurović, Josipom Rabadžija i Darinkom Šimunčić.

Projekt se sastoji od četiri dijela. Svaki dio odnosi se na jedno godišnje doba i povezan je s određenim datumom koji spaja pojedino godišnje doba i događaj. Prva etapa pješačke ture održana je u utorak 19. listopada, u srijedu 20. listopada i u utorak 26. listopada. Tura se  provodila zapadnom stranom grada (iz školskog dvorišta, Koruškom kroz park-šumu Župetnica, izlaz kod Radničkog dola i natrag do školskog dvorišta), a njezina dužina iznosi 7.26 km. Sljedeća tura obuhvatit će sjeverni dio grada i Advent.

Šetači su se, uz prigodno obilježavanje Svjetskog dana pješačenja i Dana jabuka, nakratko vratili kretanju u prirodi prateći prirodni pokret tijela, penjući se i istražujući sve oko sebe. Glavni je  ishod projekta poticanje učenike na kretanje i kvalitetno provođenje slobodnoga vremena.

 

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci
DOČEK ZA PRVAŠIĆE
Dobro došli, prvaši!

U novoj sportskoj dvorani održana je 5. rujna vesela priredba za novu generaciju prvašića

DVOJE UČITELJA OTIŠLO U MIROVINU
Sretno u mirovini!

Učiteljica geografije Ruža Zlatar i učitelj tehničke kulture Marijan Ivanović od nove školske godine novopečeni su umirovljenici. Neka im dani Read more