Top
DogađanjaŠkolska godina 2021./2022.

GI-GI-GIBAJMO SE!!!
Odrađena prva, jesenska tura pješačenja

Odrađena prva, jesenska tura pješačenja

Učenici pet razrednih odjeljenja sudjelovali su u prvoj turi pješačenja u projektu „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo”

Učenici 3. c razreda

Učenici i učiteljice naše škole započeli su provedbu projekta pješačenja „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo”, kojem je moto „Gi-gi-gibajmo se!!!”. Peta je ovo godina kako se projekt provodi, a sudjelovale su učenice i učenici 6. b, 4. a, 2. a, 3. c i 2. c razreda s učiteljicama Anđelkom Balić, Lucijom Martinčić, Sandrom Maurović, Josipom Rabadžija i Darinkom Šimunčić.

Projekt se sastoji od četiri dijela. Svaki dio odnosi se na jedno godišnje doba i povezan je s određenim datumom koji spaja pojedino godišnje doba i događaj. Prva etapa pješačke ture održana je u utorak 19. listopada, u srijedu 20. listopada i u utorak 26. listopada. Tura se  provodila zapadnom stranom grada (iz školskog dvorišta, Koruškom kroz park-šumu Župetnica, izlaz kod Radničkog dola i natrag do školskog dvorišta), a njezina dužina iznosi 7.26 km. Sljedeća tura obuhvatit će sjeverni dio grada i Advent.

Šetači su se, uz prigodno obilježavanje Svjetskog dana pješačenja i Dana jabuka, nakratko vratili kretanju u prirodi prateći prirodni pokret tijela, penjući se i istražujući sve oko sebe. Glavni je  ishod projekta poticanje učenike na kretanje i kvalitetno provođenje slobodnoga vremena.

 

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci
3. ZNANSTVENI TURNIR
Održano natjecanje mladih prirodoslovaca

U organizaciji naše škole održan je 26. studenoga treći Znanstveni turnir, ove godine na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Dvije Read more

DOMOVINSKI RAT
Obilježili 30. obljetnicu stradanja

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili su naši učenici i učitelji Read more