GRADSKA I MEĐUOPĆINSKA NATJECANJA
Uspjeh na natjecanju podiže samopouzdanje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Uspjeh na natjecanju podiže samopouzdanje

Natjecanja su vrlo korisna kako bi učenici, omjerivši se s drugima, dobili povratnu informaciju o svojim vještinama i znanjima. Uspjeh na gradskim i međuopćinskim natjecanjima vodi učenike na više razine natjecanja, a ujedno i podiže samopouzdanje

Šah

Pod vodstvom profesora Gorana Ljaljića i muška i ženska šahovska ekipa Školskog športskog društva „Izvor” osvojila je zlato na međuopćinskom natjecanju u šahu. Mušku ekipu činili su Leo Lovreković, 7. b, Nora Ljaljić, 2. c, Luka Lovreković, 5. c i Antonio Kuretić, dok je ženska šahovska ekipa igrala u sastavu: Luna Sokač, 4. a, Klara Mihalić, 7. d, Jelena Kirin, 8. d , Tia Draksler, 2. c i Nora Ljaljić, 2. c.

Obje su se ekipe plasirale na županijsko natjecanje 7. studenoga u OŠ „Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno.

Kros

Međuopćinsko natjecanje u krosu održano je 20. listopada u organizaciji OŠ „Vladimir Nazor”. Ekipa učenika naše škole, pod vodstvom profesorice Darinke Šimunčić, osvojila je 1. mjesto. Sastav ekipe: Viktor Vrban, 8. a, Borna Ciboci, 7. c, Juraj Pavičić, 7. c i Dominik Doskočil, 7. b.

Djevojčice su, također, zauzele 1. mjesto, a njihova je voditeljica profesorica Marjana Fržović. Ekipu djevojčica činile su Pia Sertić, 8. a, Eva Majdak, 8. c, Magdalena Ištok, 8. a i Lana Lovreković, 7. b. 

 

 

Lidrano

Učenici naše škole nastupili su 8. veljače na međuopćinskoj smotri LiDraNo. Domaćin je bila Osnovna škola Sveti Petar Orehovec, a smotra je održana u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković”.

U dramsko-scenskom izrazu predstavili su se Vita Baričević (mentorica Suzana Balić), Helena Hrg (mentorica Nina Drakulić), Magdalena Božić (mentorica Martina Valec-Rebić), Pia Sertić (mentorica Martina Valec-Rebić) te Tena Petrus (mentorica Martina Valec-Rebić). U skupnom scenskom izrazu nastupili su učenici Dramsko-recitatorske družine: Lana Andrašek, Tena Budja, Lorena Jačmenjak, Matija Kamenjak, Rea Miklobušec, Ivana Stručić, Katja Sinković, Ana Šarić i Ema Vrhovec (mentorica Nina Drakulić).

U literarnom izrazu predstavili su se učenici Šimun Ferendiš (mentorica Danijela Zagorec) i Klara Mihalić (mentorica Nina Drakulić). U novinarskom su se izrazu predstavile učenice Magdalena Božić (s tri rada) i Klara Mihalić (mentorica Martina Valec-Rebić).

 Smotra je bila izuzetno uspješna za našu školu jer su se na županijsku razinu plasirali: Vita Baričević, Pia Sertić, Tena Petrus u pojedinačnom dramsko-scenskom izrazu te učenici Dramsko-recitatorske družine u skupnom scenskom izrazu; Šimun Ferendiš i Klara Mihalić u literarnom izrazu te Magdalena Božić i Klara Mihalić u novinarskom izrazu. Školski listi Izvor izravno je upućen za županijsku smotru.

 

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: Goran Ljaljić, prof.; Marjana Fržović, prof.; Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci