PROJEKT „ČETIRI GODIŠNJA DOBA – ŽIVJETI ZDRAVO”
Boravak u prirodi budi pozitivne osjećaje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Boravak u prirodi budi pozitivne osjećaje

Stotinu četrdeset i četiri učenika prepješačilo je na 1. pješačkoj turi u sklopu projekta „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” između 4080 i 6200 metara

Dječje veselje u šumi

U trećem tjednu mjeseca listopada održana je 1. pješačka tura projekta „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” pod motom „Gi-gi-gibajmo se!”. U jesenskoj priči sudjelovalo je ukupno 144 učenica i učenika 1. a, 2. a, 4. a, 4. b, 4. c te 3. i 4. r. PŠ Glogovnica i PŠ Veliki Raven sa svojim učiteljicama: Anđelkom Balić, Katarinom Harča Sinković, Suzanom Balić, Josipom Rabadžija, Lucijom Martinčić, Jelenom Kuzijev, Sanjom Vujić, Jasminom Borošak, Ines Krizmanić i učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture Darinkom Šimunčić. Ishod je kretati se i usvajati nova znanja, uz naglasak na mentalno zdravlje.

Učenici su ujedno obilježili i Dan jabuka (20. listopada) uzevši za okrepu jabuku i vodu.

Jabuke za okrepu

Nakon odmora uslijedilo je provođenje istraživačkoga rada: jesenji lov na blago u kojem su učenici dobili zadatke o  glavnim obilježjima jeseni, jesenskim plodovima i šumskom svijetu, a učiteljice su pomno pratile njihov rad i bilježile rezultate. Učenici su s veseljem odrađivali zadane zadatke. Zajedno su propješačili ture od 4080 do 6200 metara te su se dobro zabavljali i osjećali sa svojim učiteljicama.

Jesenska pješačka tura pobudila je u učenicima pozitivne osjećajima te ih potaknula na zapažanje dobrog u sebi i oko sebe. 

Tekst: Darinka Šimunčić, prof.
Fotografije: Darinka Šimunčić, prof.; Jelena Kuzijev, mag. prim. educ.

Povezani članci