MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Četvrtaši i prvaši u gradskoj knjižnici

napisao Izvor Osmodec Urednik

Četvrtaši i prvaši u gradskoj knjižnici

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici 4. b, 4. c i 1. a razreda posjetili su Gradsku knjižnicu „Franjo Marković” i saznali što sve nudi taj hram ljudskoga duha

Četvrtaši pozorno slušaju knjižničarku

Učenici 4. c i 4. b razreda sa svojim su učiteljicama Josipom Rabadžija i Suzanom Balić posjetili povodom Mjeseca knjige Gradsku knjižnicu „Franjo Marković”.

– Uz stručno i ljubazno vodstvo knjižničarka Maje i Martine razgledali smo dječji odjel na kojem se nalazi bogat izbor dječje književnosti. Učenici su pogledali i priručnu zbirku, koju čine enciklopedije, rječnici, leksikoni, priručnici i atlasi, na stručno-znanstvenom odjelu, gdje korisnici mogu i samostalno raditi. – ispričala je učiteljica Suzana Balić.

Posjetili su i spomen-sobu hrvatskim braniteljima te zavičajnu zbirku.

– U spomen-sobi hrvatskim braniteljima razgledali smo priznanja, knjige, fotografije, videomaterijale, dokumentaciju, isječke iz novina, vojne karte i vrijedna svjedočanstva ratnih događanja. Saznali smo mnogo o Domovinskom ratu na području grada Križevaca i križevačkim ratnim postrojbama. Zanimljivo je bilo i upoznavanje sa zavičajnim odjelom koji obuhvaća knjige, brošure, stare razglednice, kataloge, plakate o kulturi, povijesti i gospodarstvu Križevaca i potkalničkog kraja u prošlosti i sadašnjosti. – rekla je učiteljica Balić.

Na kraju su posjeta u multimedijalnoj dvorani pogledali crtani film.

Gradsku knjižnicu „Franjo Marković” osim četvrtaša posjetili su i učenici 1. a razreda sa svojom učiteljicom Katarinom Harča Sinković. I oni su se šetnjom po knjižnici upoznali sa svim odjelima. Na kraju razgledavanja poslušali su priču i pogledali crtani film.

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: Suzana Balić, uč. savj.; Katarina Harča Sinković, dipl. uč.

Povezani članci