HIPPO NATJECANJE
52 učenika natjecalo se u poznavanju engleskog jezika

napisao Izvor Osmodec Urednik

52 učenika natjecalo se u poznavanju engleskog jezika

I ove školske godine natjecanje Hippo privuklo je velik broj učenika, njih 52. Uskoro će se saznati koji će učenici ići u drugi krug natjecanja 17. ožujka

Iz 4. a razreda na natjecanju je sudjelovalo čak sedam učenika.

U našoj se školi 24. veljače održao prvi krug 6. međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika Hippo. Sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda, ukupno čak 52 učenika. Testiranje su provele učiteljice i učitelji engleskoga jezika: Jadranka Crnić, Barica Blagaj, Zlatko Smetiško, Josip Žulj, Irena Horvat i Maja Koretić, koja je bila koordinatorica natjecanja.

‒ Natjecatelji se dijele u nekoliko kategorija prema uzrastu. Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input i Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava. ‒ ispričala nam je učiteljica Irena Horvat.

Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 19 godina, a ove godine iz dvadesetak različitih zemalja svijeta prijavilo se čak 22 155 mladih. Na natjecanju se rješavaju zadaci slušanja i razumijevanja koji se nakon toga šalju organizatorima natjecanja na pregled, a najbolji rezultati sudjeluju u drugom krugu koji će se održati 17. ožujka. Finalno natjecanje održava se u svibnju u Italiji.

‒ Prošle je godine na državnom polufinalu sudjelovalo četvero učenika naše škole te očekujemo da će i ove godine biti polufinalista. Za sada strpljivo čekamo rezultate i držimo fige! ‒ otkrila je učiteljica Irena.

Tekst: Emina Mikulec, 8. r.
Fotografije: Irena Horvat, dipl. uč.

Povezani članci