HUMANITARNA AKCIJA
Čep po čep – osmijeh na licima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čep po čep – osmijeh na licima

I ove se godine naša škola pridružila akciji Čepove skupljamo – Maslačcima pomažemo

U našoj školi i ove godine sakupljamo plastične čepove za pomoć Udruzi Maslačak. Akcija traje do 15. studenog 2020. godine, a sakupljaju se plastični čepovi od napitaka, šampona, deterdženata i drugih boca. Skupljene čepove učenici mogu staviti u kutiju koja se nalazi u prizemlju škole.

Akciju provode Udruga Maslačak i Komunalno poduzeće Križevci, a u našoj školi je koordiniraju socijalna radnica Elvira Kiš Miklečić i učiteljica Ivana Dokuš Komarica. Čepovi će se uputiti na recikliranje, a dobivena sredstva će se utrošiti za svakodnevne aktivnosti Udruge, koja skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim obiteljima.

Udruga „Maslačak” humanitarna je udruga koja već trideset godina djeluje s ciljem unapređenja kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Uz intelektualne teškoće članovi imaju i dodatne zdravstvene teškoće, kao što su epilepsija, cerebralna paraliza, tjelesni invaliditet, slabovidnost, gluhoća, hiperaktivnost… Zbog specifičnosti stanja s članovima obavezno rade stručnjaci uz pomoć roditelja i volontera.

Ovo je treća godina da se akcija provodi, a u prve dvije akcije odaziv je bio jako dobar te je sakupljeno gotovo 3 tone čepova. Sudjelovanjem u akciji pokazujemo svoju humanost, a ujedno nastupamo ekološki.

Tekst: Veronika Skrba, 7. b
Fotografija: MVR

 

 

Povezani članci