SVJETSKI DAN ŠTEDNJE
Šestaši znaju na što bi potrošili novac

napisao Izvor Osmodec Urednik

Šestaši znaju na što bi potrošili novac

Učenici 6. e razreda na satu su razrednika obilježili Svjetski dan štednje razgovorom o tome kako se štedi i na što bi potrošili novac kad bi bili bogati

Učiteljica Gordana Podravec sa svojim je učenicima 6. e razreda obilježila Svjetski dan štednje, 31. listopada. Na satu razrednika razgovarali su o tome što sve mogu štedjeti te što i kako oni štede.

– Uz zanimljive ideje kako „pohraniti” novac kod kuće da ga ne potrošimo ili da ga ne pronađu brat/sestra, najzanimljivija tema bila je kako bi potrošili i u što bi uložili novac da ga imaju jako puno. Bilo je puno kreativnih zamisli i smijeha! – rekla je učiteljica Podravec.

Pročitajte što su učenici zapisali. 

 

Da imam puno novaca, otvorila bih svoj frizerski salon, poklonila bih dio novca azilu i Caritasu. Osnovala bih tvrtku koja pomaže napuštenim i bolesnim životinjama. S ostalim novcima kupila bih skate tenisice koje već dugo želim, kupila bi poklone za obitelj i ljubimce. Otvorila bih svoj ranč i uštedjela novac za put u Ameriku, kako bih posjetila ujaka.”

Klara Kokot

 

„Kad bih imala puno novaca, kupila bih si auto, kuću, hranu, odjeću i obuću. Uložila bih u svoj frizerski salon. I dala bih nešto siromašnima.”

Ivana Crnčić

 

Da imam puno novaca, ja bih sebi kupila računalo, nešto slatkiša, perilicu posuđa da više ne perem suđe i mami srebrni mercedes koji već dugo želi, a  ostalo bih dala mami zato što zna što trebamo.”

Lana Tomac

 

Kupila bih odjeću, obuću, mobitel i poklone dragim osobama. Kupila bih si 20 paketa noodla. Malo bih si preuredila sobu i kupila pesekima nove krevetiće. Kupila bih si puno liza i žvakaća. Kupila bih firmu da zarađujem još novaca. Kupila bih si i gitaru. Platila bih bratu i sestru faks da mama i tata ne moraju. Dala bih novac u Caritas, UNICEF i za siromašne. Dala bih i za napuštene životinje. Kupila bih si papigu i guštera. Išla bih i na putovanja u druge zemlje s obiteljima i prijateljima.”

Nika Gabešić

 

„Kupila bih Samsung Galaxy S20 ultra, jordanice, Gucci tenesice, Dior torbu i ostale skupe stvari. Uplatila bih uputovanje u Paris, Milano, Dubai, i tamo bih boravila u skupima hotelima. Kupila bih prostranu vikendicu na moru, izgradila novu, modernu kuću negdje u prirodi s bazenom. Kupila bih aute: Porsche, Lamborgini, BMW. Nabavila bih dva psa i tri konja. Osmislila bih svoju modnu marku ili svoju kozmetiku. Kupila bih još brdo (ne)potrebnih stvari. Moji bi roditelji, brat i ja živjeli kao lordovi.

Lucija Kepa

 

Kupila bih auto, malo veću kuću, psa, puno slatkiša i uplatila bih putovanje u Tursku. Poklonila bih novac mami, tati, svima s kojima sam dobra i onima koji nemaju. Osnovala bih neku tvrtku s odjećom i obućom i osmislila svoju modnu marku.

Ivana Šimunčić

 

„Da imam puno novaca, kupila bih puno hrane, novi namještaj za kuću i materijale za novu sobu koju gradimo. Kupila bih psa i što su treba, mobitel i nešto za svoju sobu. Dala bih novac i mami i tati za kredit. Tata bi onda mogao dati otkaz i biti više s nama doma. Mamu bih molila da mi dopusti da imam psa u svojoj sobi.”

Dorotea Šatrak

 

„Da imam dva milijuna kuna, dao bih pola ujaku, baki, djedu, teti, a drugu polovicu bih ostavio sebi, sestri i roditeljima. Kupio bih svoje vlastito jezero ili bih ga dao iskopati. Kupio bih skupi auto, npr. Lamborgini, Porsche itd. Kupio bih novu opremu za pecanje.”

Tin Bradić Pofuk

 

„Prvo bih dala novac nekoj grupi koja skuplja novce za siromašne. Pa bih dala svojim roditeljima da plate račune. A sebi ne bih ništa kupila jer smatram da je bolje da dam onima koji nemaju.”

Ena Pavlović

 

A na što biste vi potrošili novac?

Tekst: Luka Hrković, 7. c
Fotografija: MVR

 

 

Povezani članci