MATEMATIČKO NATJECANJE „KLOKAN”
Deset učenika među najboljima, Ivan riješio 100 %

napisao Izvor Osmodec Urednik

Deset učenika među najboljima, Ivan riješio 100 %

Na međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica” održanome 17. rujna deset se učenika naše škole  plasiralo među 10 % najboljih natjecatelja, a Ivan Vujčetić (7. r.) riješio je test sa 100-postotnom točnošću

Najveće međunarodno školsko natjecanje na svijetu „Klokan bez granica” održano je 17. rujna jer se zbog epidemije koronavirusa nije moglo održati 19. ožujka, kako je bilo predviđeno. Ove godine na natjecanje se prijavilo 115 učenika naše škole od 2. do 8. razreda. S obzirom na epidemiološke mjere, natjecanje ne bi moglo provesti bez pomoći svih učiteljica razredne nastave i učitelja/učiteljica matematike koje su testiranje provodile po odjeljenjima jer se učenici nisu smjeli miješati.

Među 10 % najuspješnijih natjecatelja plasiralo se deset učenika naše škole. U kategoriji „Leptirići” to su Luka Glavočević Novosel, Klara Mihalić i Lovro Vukonić, u kategoriji „Ecolier” Dorotea Zidarić, Vedrana Podravec, Luka Jašarović i Magdalena Božić te u kategoriji „Benjamin” Ivan Vujčetić, Karlo Sačarić i Gabrijel Božić.

Ivan Vujčetić je osvojio 1. mjesto kategoriji učenika 6. i 7. razreda sa 100 % riješenim testom. Nažalost, učenici 8. razreda nisu mogli sudjelovati jer su otišli u srednju školu.

Natjecanje se u svijetu provodi od 1991. u organizaciji međunarodne udruge „Klokan bez granica” (AKSF). U našoj ga zemlji od 1999. provodi Hrvatsko matematičko društvo s ciljem  popularizacije matematike, poticanja interesa za prirodne znanosti te razvoja  logičkog i kombinatoričkog mišljenja.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.

 

 

Povezani članci