INTERLIBER 2015.
Pravi užitak za ljubitelje knjiga

napisao Izvor Osmodec Urednik

Pravi užitak za ljubitelje knjiga

Učenici koji pohađaju izvannastavne aktivnosti u utorak, 10. studenog, posjetili su Interliber – 38. međunarodni sajam knjiga na Zagrebačkom velesajmu

interliber 1

Interliber traje od 10. do 15. studenog, a ove godine privukao je još više ljubitelja knjiga koje su dočekali puni paviljon 5 i 6, pregršt novih naslova knjiga, enciklopedija i slikovnica. Ovogodišnji Interliber bogatiji je za još jednu atrakciju za sve uzraste – Znanstveni kvart u koje se održavaju promocije novih izdanja, programi na pozornici 6. paviljona, okrugli stolovi, razgovori s piscima, književnim kritičarima, književne radionice, predstavljanje nakladničkih tvrtki, stručni skupovi i dječje radionice na štandovima.

interliber 2

„Ove godine sam prvi put bila na Interliberu i mislila sam kako će mi biti dosadno, ali sam se iznenadila. Kada sam ušla u paviljon ostala sam bez riječi jer nikada do sada nisam vidjela toliko knjiga i zanimljivih radionica na jednome mjestu. Bilo je i Japanaca s kojima sam razgovarala i fotografirala se s njima“, rekla nam je osmašica Nikolina Feltrin.

interliber 3

„Bilo je zabavno, puno zanimljivih knjiga. Najviše mi se svidio znanstveni kutak s raznim igrama, znanstvenikom i interaktivnom knjigom. Želio bih da smo imali više vremena za razgledavanje jer bih mogao cijeli dan uživati u carstvu knjiga“, ispričao je sedmaš Luka Dominik Pisačić.

Tekst: Elena Miklečić, 7. b
Fotografije: Ana Andrić, prof.;
Sandra Poštić, prof.

Povezani članci