Top
KulturaŠkolska godina 2016./2017.

IZLOŽBE PISANICA
Pogledajte naše pisanice!

Pogledajte naše pisanice!

Pisanice naših učenika izložene na još tri gradske izložbe: u Društvu „Lipa”, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” i Udruzi „Hera”

Izložba pisanica u Gornjegradskom dobrotvornom i kulturnom društvu „Lipa”.

Prekrasne pisanice ukrašene raznim tehnikama naši su učenici 9. travnja izložili u prostorijama Gornjegradskog dobrotvornog i kulturnog društvo „Lipa”.

„Uskrs u knjižnici”

U utorak 11. travnja u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” otvorena je izložba „Uskrs u knjižnici”. Izloženi su radovi učenika naše škole, ali i OŠ „Vladimira Nazora” te nekoliko križevačkih vrtića.

Učenici 1. b i 3. a izveli su prigodni program na otvorenju izložbe u gradskoj knjižnici.

U izradi pisanica, ostalih ukrasa i programa učenicima su pomogle učiteljice Anica Žulj, Marija Pupovac i Suzana Balić. Izložbu su predstavili ravnateljica knjižnice Marjana Janeš-Žulj i naš ravnatelj Dražen Bokan. Prije nego što je gradolnačelnik Branko Hrg otvorio izložbu učenici su izveli kratak program. Prvo je nastupila učenica 1. b razreda Anđela Blagaj s recitacijom Travanj, zatim su Nika Šver, Gabrijel Božić i Dunja Rebić (3. a) otpjevali pjesmu Ode zima. Uslijedila je recitacija Travanjske ludorije Eme Doskočil (1. b), a na kraju su svi učenici 3. a razreda otpjevali pjesmu U proljeće.

„Pisanice prigorskoga kraja”

Naši su učenici sudjelovali i na izložbi „Pisanice prigorskoga kraja”, koju već petnaest godina organizira Udruga žena „Hera”. Izložba je otvorena 13. travnja, a svoje su radove izložili svi učenici nižih razreda matične škole te PŠ Vojakovački Osijek, Križevačka Poljana i Apatovac.

Izložba radova u Udruzi žena „Hera”.

Tekst: Dunja Rebić, 3. r.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.;
Martina Valec-Rebić, prof.; Ivka Kajganić, uč.
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more