IZLOŽBE PISANICA
Pogledajte naše pisanice!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Pogledajte naše pisanice!

Pisanice naših učenika izložene na još tri gradske izložbe: u Društvu „Lipa”, Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” i Udruzi „Hera”

Izložba pisanica u Gornjegradskom dobrotvornom i kulturnom društvu „Lipa”.

Prekrasne pisanice ukrašene raznim tehnikama naši su učenici 9. travnja izložili u prostorijama Gornjegradskog dobrotvornog i kulturnog društvo „Lipa”.

„Uskrs u knjižnici”

U utorak 11. travnja u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” otvorena je izložba „Uskrs u knjižnici”. Izloženi su radovi učenika naše škole, ali i OŠ „Vladimira Nazora” te nekoliko križevačkih vrtića.

Učenici 1. b i 3. a izveli su prigodni program na otvorenju izložbe u gradskoj knjižnici.

U izradi pisanica, ostalih ukrasa i programa učenicima su pomogle učiteljice Anica Žulj, Marija Pupovac i Suzana Balić. Izložbu su predstavili ravnateljica knjižnice Marjana Janeš-Žulj i naš ravnatelj Dražen Bokan. Prije nego što je gradolnačelnik Branko Hrg otvorio izložbu učenici su izveli kratak program. Prvo je nastupila učenica 1. b razreda Anđela Blagaj s recitacijom Travanj, zatim su Nika Šver, Gabrijel Božić i Dunja Rebić (3. a) otpjevali pjesmu Ode zima. Uslijedila je recitacija Travanjske ludorije Eme Doskočil (1. b), a na kraju su svi učenici 3. a razreda otpjevali pjesmu U proljeće.

„Pisanice prigorskoga kraja”

Naši su učenici sudjelovali i na izložbi „Pisanice prigorskoga kraja”, koju već petnaest godina organizira Udruga žena „Hera”. Izložba je otvorena 13. travnja, a svoje su radove izložili svi učenici nižih razreda matične škole te PŠ Vojakovački Osijek, Križevačka Poljana i Apatovac.

Izložba radova u Udruzi žena „Hera”.

Tekst: Dunja Rebić, 3. r.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.;
Martina Valec-Rebić, prof.; Ivka Kajganić, uč.

Povezani članci