VELIKA PONUDA IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI
Uključite se u neku aktivnost!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Uključite se u neku aktivnost!

Naša škola nudi velik izbor izvannastavne aktivnosti, od umjetničkih, učenjačkih pa sve do volonterskih grupa. Sigurni smo da ćete pronaći nešto po svome ukusu!

Glagoljaši učiteljice Danijele Srbljinović u radionici izrade straničnika.

Glagoljaši učiteljice Danijele Srbljinović u radionici izrade straničnika.

Literati, jezičari, glagoljaši, novinari 

Učenici koji smatraju da su nadareni za sastavljanje raznih tekstova i pjesama mogu se uključiti u literarnu grupu koja vodi učiteljica Danijela Zagorec. Članovi literarne družine u prošloj su se školskoj godini javili na čak četrnaest literarnih natječaja, od čega i na jedan izvan Hrvatske – u Bosnu i Hercegovinu. Na tim su natječajima dobili ukupno sedam nagrada.

Ako volite strane jezike i smatrate da su nužni u današnje vrijeme, uključite se u grupu malih Engleza učiteljice Barice Blagaj. 

Za one koji žele naučiti pisati glagoljicu tu je i grupa glagoljaša kod učiteljice Danijele Srbljinović. Križevački glagoljaši ove godine slave deset godina rada.  Tko želi pratiti događanja u našoj školi i izvješćivati za školski list Izvor, može se uključiti u novinarsku družinu koju vodi učiteljica Martina Valec Rebić.

Recitatori, glumci, plesači

Dramsko-recitatorsku grupu za niže razrede vode učiteljice Tanja Kulović-Balić, Suzana Butković, Katarina Harča Sinković, Jasna Bratić, Marina Ferendiš, Suzana Balić, Marija Kučina, Dragica Osman i Ksenija Legradić, a za više razrede učiteljica Ankica Špoljarić Mandić. Grupu malih recitatora vode i učiteljice Ivka Kajganić i Anica Žulj.

suzana-glumci

Dramsko-recitatorska družina učiteljice Suzane Balić.

PŠ DUbovec ima dramsko-recitatorsku družinu pod vodstvom učiteljice Katarine Harče Sinković.

PŠ Dubovec ima dramsko-recitatorsku družinu pod vodstvom učiteljice Katarine Harče Sinković.

U našoj školi postoji i plesna grupa čiji su voditelji učiteljice Tanja Majnarić i Nataša Marković, skupina se održava jednom tjedno, a zabava je zagarantirana. Onim učenicima koji vole glumu i ples sigurno će se svidjeti dramsko-plesna grupa koju vode učitelj Tihomir Pleša i učiteljice Vanja Konfic, Jasmina Borošak i Sandra Poje. Plesači i glumci često nastupaju na različitim školskim priredbama.

Plesna družina učiteljice Nataše Marković.

Plesna družina učiteljice Nataše Marković.

Dramsko-plesna skupina učiteljice Vanje Konfic na priredbi za prvašiće.

Dramsko-plesna skupina učiteljice Vanje Konfic na priredbi za prvašiće.

Dramsko-plesna skupina učiteljice Sandre Poje.

Dramsko-plesna skupina učiteljice Sandre Poje.

Umjetnici 

Za kreativce tu je i likovna grupa koju vode učiteljica Senka Ratković za više razrede te učiteljice Marija Pupovac i Josipa Rabadžija za niže. Grupu male vezilje vodi učiteljica Brankica Salopek. Vezilje njeguju tradicionalnu vještinu ručnoga rada i često izlažu svoje lijepe radove.

vezilje

Izložba radova malih vezilja učiteljice Brankice Salopek.

Pjevači 

U matičnoj školi postoje čak dva zbora – mali i veliki pjevački zbor. Mali zbor vodi učitelj Ozren Bogdanović, a veliki učiteljica Sandra Poštić. Pjevati se može i u Područnoj školi Apatovac kod učiteljice Ivanke Strmečki Baričević i u Područnoj školi Vojakovac kod učiteljice Draženke Pušić.

mali-zbor

Mali pjevački zbor pod vodstvom učitelja Ozrena Bogdanovića.

Športaši i vozači 

Za one koji se vole baviti športom tu su atletika, odbojka i rukomet, a voditeljice su učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture Darinka Šimunčić i Marjana Fržović. Kombinaciju športa i tradicionalnoga plesa nudi učiteljica Anđelka Balić u svojoj športsko-folklornoj grupi, dok prometnu grupu vodi učiteljica Lucija Martinčić.

Prirodoslovci, planinari, vrtlari 

Ljubitelji prirodoslovnih predmeta mogu birati između biološke grupe koju vodi učiteljica Petra Kačarovski i malih kemičara učiteljice Marije Biljan. Oni koji više vole raditi nego učiti, mogu se uključiti u radnu grupu učiteljice Ivanka Lukša, koja se bavi uređenjem škole i okoliša. Okoliš škole u Svetoj Heleni i Velikome Ravnu uređuju i učiteljice Renata Krulić i Sanja Vujić sa svojom grupom mladih vrtlara.

biolozi

Biološka grupa učiteljice Petre Kačarovski u šumi Ratarna.

A za one koji vole boraviti u prirodi i penjati se na planine preporučamo planinarsku grupu učiteljice Andreje Mrazović.

Volonteri, pomagači 

Učenici koji se žele baviti volonterskim radom mogu se uključiti u volontersku grupu koju vode socijalna radnica Elvira Kiš Miklečić i učitelj Tihomir Pleša. U grupi Pomladak Crvenog križa  učiteljice Vedrane Rađe možete se upoznati s nastankom, djelovanjem i načelima organizacije Crvenog križa te naučiti pružati amatersku prvu pomoć unesrećenim osobama.

prva-pomoc

Podmladak Crvenoga križa učiteljice Vedrane Rađe uči pomagati unesrećenima.

Od vjerskih grupa tu su Isusovi učenici, čiji se polaznici bave glumom i recitiranjem, a grupu vodi učiteljica Valentina Jurišić.

Isusovi učenici nastupaju za Božić.

Isusovi učenici nastupaju za Božić.

Tekst: Glorija Radan, 8. r.
Fotografija: iz arhive voditelja
izvannastavnih aktivnosti

Povezani članci