IZZI KVIZZI
Rješavanjem digitalnih nastavnih zadataka osvojili 3. mjesto u Hrvatskoj

napisao Izvor Osmodec Urednik

Rješavanjem digitalnih nastavnih zadataka osvojili 3. mjesto u Hrvatskoj  

Učenici 4. b osvojili su treće mjesto na finalu natjecanju IZZI KVIZZI. Predstavnice 4. b razreda u finalu bile su Mia Mijić, Isabela Štriga i Loreta Zidarić

Mia Mijić, Isabela Štriga i Loreta Zidarić nastupile su u finalu kviza

Ove su godine učenici 4. b razreda naše škole sudjelovali u finalu kvizova na digitalnoj platformi Izzi i osvojili visoko 3. mjesto. Učenici su na Izziju od 27. ožujka do 1. svibnja vježbali zadatke iz redovnog nastavnog sadržaja za svoj uzrast. Jedan riješeni zadatak nosio je dva boda, a oni su skupili čak 92 372 boda i time ušli u pet najboljih razreda u Hrvatskoj u kategoriji četvrtih razreda i sudjelovali u finalu.

U finalu su 11. svibnja rješavali posebno izdanje kviza znanja u vremenu od 45 minuta, gdje tri predstavnika igraju zajedno kao tim, a bodovala se točnost i brzina. Predstavnice 4. b razreda u finalu bile su Mia Mijić, Isabela Štriga i Loreta Zidarić. Prva nagrada, koja im je bila najveća motivacija, bila je pametna ploča, ali nažalost pobjegla im je samo za jedan bod. Za nagradu su osvojili diplome, pehar, majice, blokiće, kemijske olovke, bedževe koji svijetle i slatkiše.

Ovo nije prvi put da učenici sudjeluju na Izzi kvizu. Još 2021. učiteljica engleskog jezika Jadranka Crnić kreirala je virtualni razred na platformi Izzi i potaknula učenike da se pridruže. Tada su bili 2. b razred. Igrala su se dva kruga, 100 najboljih razreda u Hrvatskoj igralo je sedam dana posebno izdanje kviza i 10 najboljih sudjelovalo je u finalu. U finalu su sudjelovali Mia Mijić, Isabela Štriga i Matej Feljak. Osvojili su 6. mjesto, a nagrade za cijeli razred bile su majice i naljepnice.

U finalu su sudjelovali i 2022. jer su bili prvaci županije u kategoriji trećih razreda. U natjecanje se uključila i učiteljica Nataša Majnarić pa su učenici mogli rješavati sve predmete, a ne samo engleski jezik. U finalu su sudjelovali Isabela Štriga, Pavao Ištok i Loreta Zidarić te osvojili 13. mjesto u Hrvatskoj. Za nagrade su osvojili lopte i slatkiše.

Tekst: Arianna Crnčić, 5. r.
Fotografije: Jadranka Crnić, dipl. uč.

Povezani članci