KNJIŽEVNI SUSRET
Ilustrirali pjesme Ivane Kranželić

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ilustrirali pjesme Ivane Kranželić

Učenici drugog i trećeg razreda sudjelovali su 24. studenoga na susretu s književnicom Ivanom Kranželić, koja je predstavila svoju knjigu Čemu služe stvari?

susret 1

Nakon susreta učenici su pojurili u knjižnicu po zbirku, što kazuje koliko je susret bio uspješan

Krajem studenog održala su se dva susreta s književnicom Ivanom Kranželić za učenike drugih i trećih razreda. Sudjelovali su 2. a, 2. b, 3. b i 3. c s učiteljicama Natašom Marković, Brankicom Salopek, Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i knjižničarkom Romanom Erhatić, koja je susret i organizirala.

Književnica je predstavila svoju zbirku pjesama za djecu Čemu služe stvari?, a nakon toga su učenici imali likovnu radionicu, odnosno postali su ilustratori njenih pjesama. Književnici su se likovni radovi jako svidjeli i rekla je da će neke od njih objaviti na svojoj internetskoj stranici. Već isti dan,  učenici su požurili u školsku knjižnicu posuditi njezine pjesme, a to samo govori koliko su važni susreti s književnicima kao poticaj djeci da što više čitaju.

ivana

Učenici 2. b na susretu

Učeničke radove možete pogledati u fotogaleriji, a evo što su i učenici 2. b razreda rekli o susretu:
‒ Iz knjige Čemu služe stvari? svidjele su mi se pjesme Kit i Čarobni štapić. Pjesnikinja je jako zanimljiva i duhovita i zatim smo crtali neku od pjesama koja nam se najviše svidjela. Ja sam nacrtala pjesmu Čarobni štapić, a iz te pjesme nacrtala sam čarobnjaka s čarobnim štapićem. Posjet pjesnikinje mi se jako svidio ‒ rekla je Magdalena Kranjčić.

‒ Književnica Ivana Kranželić nas je razveselila svojom pričom i duhovitošću. Bilo je puno smijeha. Svidjela mi se priča o Medi koji je pojeo Slavka, Josipa, Slavicu i Anu i od svega mu je bilo zlo. Došao je zec doktor i rekao Medi da je danas vegetarijanac. I tako je medo morao jesi travu i bilje ‒  ispričala je Anela Sporiš.

Književnica nas je učila rimovati riječi i prepričavala nam neke od priča iz svoje knjige. Spomenula nam je da je ranije bila odgajateljica u dječjem vrtiću. Pročitala nam je pjesme iz svoje knjige: Medvjed i zec, Kišobran, Dupin i Plačljivko. Meni se jako svidjelo jer je bila cijelo vrijeme duhovita i zabavna. Bilo mi je drago da sam upoznao književnicu i zabavljajući se nešto naučio ‒ smatra Mihael Višak.

‒ Susret s književnicom Ivanom Kranželić je bio jako lijep. Najviše mi se svidjelo kako nam je pričala o plačljivku. To mi se svidjelo zato što me plačljivko podsjeća na moga malog brata Luku kojega smo jako razmazili. Ako mu netko nešto ne da ili uzme, on plače ili se dere. Meni se književnica jako svidjela jer je draga, dobra i lijepo priča ‒ rekla je Anastasija Letoja.

Učenici su ilustirali pjesme iz zbirke Čemu služe stvari?

Učenici su ilustrirali pjesme iz zbirke Čemu služe stvari?

Tekst: Ema Golubić, 7. a
Fotografije: Romana Erhatić, Brankica Salopek

Povezani članci