ŠKOLSKO NATJECANJE U ČITANJU
Ivana, Dorotea i Ana „čitaju do zvijezda”

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ivana, Dorotea i Ana „čitaju do zvijezda”

Prva, školska razina kviza za poticanje čitanja Čitanjem do zvijezda održao se u našoj školi 25. studenoga

Dorotea Picig, Ivana Harča i Ana Kuharović predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju

Dorotea Picig, Ivana Harča i Ana Kuharović predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju

Hrvatska mreža školskih knjižničara i ove je godine organizirala kviz Čitanjem do zvijezda. Cilj tog projekta je potaknuti čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje. Naša škola se ponovno uključila u taj vrijedan projekt, ovoga puta s dvadeset i četvero učenika (šestero iz A i osamnaestero iz B smjene).

Tema ovogodišnjeg natjecanja (i poveznica triju knjiga koje smo čitali) bilo je prijateljstvo, a knjige koje su natjecatelji trebali pročitati su Moja slavna prijateljica Ivane Guljašević, Pokajnik Milene Mandić te Zagrebačka priča Blanke Dovjak-Matković.

Ukupno se moglo ostvariti 50 bodova, a najviše je pitanja (čak 20) bilo vezano uz glavnu knjigu ovogodišnjeg natjecanja, Moju slavnu prijateljicu.

Na prvom je mjestu Ivana Harča (8. e) s 43 boda, a druga je Dorotea Picig s 42 boda. Treće su mjesto dijelile Ana Kuharović (7. d), Doris Lenarčič (7. d), Valnea Medač (5. a) i Julija Nekić (5. d) koje su skupile 41 bod, zato je ove godine bilo neizvjesnije nego ikad.

Za treće mjesto u drugom se krugu (dodatnim pitanjima) izborila Ana Kuharović iz 7. d pa će s Ivanom Harčom (8. e) i Doroteom Picig (7. d) predstavljati našu školu na županijskoj razini natjecanja.

najcitacice 2

U kvizu je sudjelovalo čak 24 učenika iz obje smjene

Tekst: Leona Čevisek, 7. d
Fotografije: Martina Tumpa

Povezani članci