KVIZ ČITANJEM DO ZVIJEZDA
Zvijezde čitanja: Ivana, Ana i Gabriela 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Zvijezde čitanja: Ivana, Ana i Gabriela 

Ivana, Ana i Gabriela ove su godine bile najbolje na školskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda te će predstavljati školu na županijskoj razini

citanje do zvijezda 2016 -1

Ivana Vrbančić pobijedila je u kvizu

 

Naša se škola i ove se godine uključila u projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara pod nazivom Čitanjem do zvijezda. Projekt se realizira u obliku kviza u znanju za učenike od 5. do 8. razreda, a cilj je poticanje čitanja s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje.

Tema ovogodišnjeg natjecanja (i poveznica triju zadanih knjiga) bilo je odrastanje, a knjige koje su natjecatelji trebali pročitati su Suvišan u Svemiru Milivoja MatošecaPoljubit ću je uskoro, možda Šime Storića te Svašta u mojoj glavi  Mire Gavrana.

Školska razina natjecanja održana je 18. prosinca 2015. godine, a kao i obično, uključio se velik broj učenika iz A i B smjene.

Na prvom mjestu je Ivana Vrbančić (8. b) dok su drugo mjesto podijelile Ana Kuharović (8. d) i Gabriela Puškar (7. d).

Kako samo tri natjecateljice stječu pravo plasmana u drugi krug natjecanja, Ivana, Ana i Gabriela predstavljat će našu školu na županijskoj razini natjecanja koja će se ove godine, po prvi puta, održati u našoj školi.

Tekst: Leona Čevisek, 8. d
Fotografije: Romana Erhatić, Martina Tumpa

Ana Kuharović
Gabriela Puškar
Kviz
Sudionici iz B smjene
Sudionici iz A smjene

 

 

 

 

 

 

Povezani članci