LIKOVNA IZLOŽBA
Zrinkina izložba

napisao Izvor Osmodec Urednik

Zrinkina izložba

U Klubu kulture 17. listopada otvorena je druga samostalna izložba  u Prvoj hrvatskoj dječjoj galeriji pod nazivom „Po mom”. Ovoga puta umjetnica je bila naša bivša učenica Zrinka Zagorec

zrinka 0

Zrinka polazi školu slikanja profesora Brkića dvije godine

Nakon što je u travnju na inicijativu profesora likovne kulture Igora Brkića otvorena Prva hrvatska dječja galerija u križevačkome Klubu kulture, ljubitelji umjetnosti imali su priliku u petak 17. listopada pogledati drugu samostalnu izložbu, i to mlade umjetnice Zrinke Zagorec, naše bivše učenice, sadašnje gimnazijalke. Izložba nosi naziv „Po mom”, a Zrinku su došli podržati brojni prijatelji iz stare škole. Također, uime Grada Zrinkine radove pohvalio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović.

zrinka 2

O Zrinkinom radu govorili su profesor Brkić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović

– Zrinka je uistinu nadarena djevojka. Okušala se u brojnim likovnim tehnikama, a po mojemu sudu najbolje joj ide crtanje. Zrinka je jako uporna i tvrdoglava, zato izložba i nosi naziv „Po mom”. Ona neće odustati dok ne uspije i to se vidi po ovim iznimnim radovima – hvali Zrinku profesor Brkić.

Na izložbi su Zrinkine slike koje je radila protekla dvije godine, ali i crteži iz vrtićkih dana. Izloženo je osam radova slikanih pastelom, dva olovkom i jedan bojicama, dok su četiri rada iz njezinog djetinjstva napravljena flomasterima. Motivi su različiti: mrtva priroda, pejzaž, životinje.

Zrinka s roditeljima

Zrinka s roditeljima

Zrinka se crtanjem i slikanjem počela baviti prije dvije godine u ljetnoj školi slikanja profesora Brkića. Kaže da obožava slikati otkad joj je mama prvi puta stavila bojicu u ruke, s nekoliko mjeseci.

– Zrinka je od vrtićkih dana pokazivala interes i volju za slikanjem, bojicama slikala svoje prve slike kod kuće i u vrtiću, a kreativnost je razvijala tako da je motive koje je vidjela u svojoj okolini stavljala na papir. Već s četiri godine se pokazalo da ima talent i da će ga u skoroj budućnosti moći pokazati – objasnili su Zrinkin talent njezini roditelji Danijela i Dario Zagorec.

 

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Martina Valec-Rebić

Povezani članci