MALI BOŽIĆNI SAJAM
Prodaja kreativnih radova

napisao Izvor Osmodec Urednik

Prodaja kreativnih radova

I ove su godina naši učenici izložili i prodavali radove na Malom božićnom sajmu u Turističkom informativnom centru

Učenici Područnih škola Dubovec i  Glogovnica sa svojim učiteljicama Katarinom Harča Sinković, Marinom Ferendiš i Josipom Rabadžija te izvannastavne družine Križevački glagoljaši s voditeljicom Matejom Hrebak i Rukotvorine s voditeljicom Vedranom Rađa sudjelovali su sa svojim radovima na Malom božićnom sajmu koji se održao u petak, 15. prosinca u zgradi Turističkog informativnog centra. Sajam već niz godina organizira Turistička zajednica grada Križevaca, a okuplja križevačke odgojno-obrazovne ustanove i udruge.

‒ Učenici su svoje radove izrađivali na božićnoj radionici s roditeljima i učiteljicama. Izrađivali smo ukrase za jelku i ukrase za dom. I učenici i roditelji bili su vrlo vrijedni i kreativni. Svoje radove smo uz podršku ravnatelja izložili i na božićnoj priredbi naše škole. ‒ rekla je učiteljica Josipa Rabadžija.

Družina Rukotvorina izradila je i prodavala čestitke, slike, drvene i glinene ukrase za bor, vrećice s lavandom i ukrase od perlica.

‒ Glagoljaši su nudili oslikane torbe, (čarobne) staklene kugle, čestitke, magnetiće s Bašćanskom pločom, glagoljaškim slovima i božićnim motivima te lančiće. Od učenika glagoljaša na sajmu su bile Dora Kokot (6. e), Marta Lončar i Karla Kralj (6. b). ‒ otkrila je učiteljica Mateja Hrebak.

 

Tekst: Emina Mikulec, 8. r.
Fotografije: Mateja Hrebak, prof.;
Katarina Harča-Sinković, uč.

Povezani članci