Top
Bolji svijetŠkolska godina 2017./2018.

PREDBOŽIĆNE RADOSTI
Izmamili osmjehe na licima prolaznika

Izmamili osmjehe na licima prolaznika

Naši su učenici sredinom prosinca sudjelovali u akciji „Darujmo osmjeh gradu” te okitili božićna drvca na trgu

Učenici 2. a s učiteljicama i gradonačelnikom Mariom Rajnom.

Već devet godina učenici osnovnih škola sa svojim učiteljima sudjeluju u akciji „Darujmo osmjeh gradu” u kojoj poklanjaju svoje rukotvorine slučajnim prolaznicima na ulicama i trgovima. Ove su godine Križevčane na osmjeh poticali učenici 2. a razreda sa svojom učiteljicom Lucijom Martinčić.

– Dijelili smo rukotvorine koje smo izradili na radionici prije nekoliko tjedana. Radionicu je vodila Josipova mama Miljenka, a napravili smo rukavice od kolaža i na njih napisali lijepe poruke i želje. Sudjelovalo je desetak roditelja i dvanaestero djece. Roditelji su došli s pripremljenim alatom i materijalom i marljivo radili dva sata. – ispričala je učiteljica Lucija Martinčić.

– Ljudi su bili nasmijani, jako smo ih razveselili poklonima. – rekla je Karla Tomašić, učenica 2. a.

Radionica na kojoj su učenici s roditeljima izradili poklone.

Istoga dana učenici PŠ Križevačka Poljana s učiteljicom Jasnom Bratić, učenici PŠ Vojavkovački Osijek s učiteljem Tihomirom Plešom te 2. a razred matične škole s učiteljicom Lucijom Martinčić okitili su na Trgu J. J. Strossmayera božićna drvca. Djeci se u kićenju borova pridružio gradonačelnik Mario Rajn.

Učenici PŠ Križevačka Poljana kite drvce.

 

 

 

Tekst: Lukas Valjak, 5. r.
Fotografije: krizevci.hr; prigorski.hr; MVR
Povezani članci
3. FESTIVAL MATEMATIKE
Naši matematičari odlični u svim kategorijama

Na 3. križevačkom Festivalu matematike naši su učenici osvojili tri prva mjesta, dva druga i tri treća mjesta. Bravo za Read more

NAGRADE ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Župan Darko Koren i gradonačelnik Mario Rajn nagradili su najuspješnije učenike. Na županijsku dodjelu pozvana je Marta Knežević i mali Read more