Top
MalciŠkolska godina 2014./2015.

MARTINJE
Trećaši slavili Martinje

Trećaši slavili Martinje

Učenici 3. b i 3. c razreda sa svojim su učiteljicama Suzanom Balić i Ivkom Kajganić sudjelovali u proslavi Martinja u udrugama Prigorsko srce i Gornjogradsko dobrotvorno društvo „Lipa”

Marin Lauš u ulozi biskupa Martina krsti mošt

Marin Lauš u ulozi biskupa Martina krsti mošt

U subotu 8. studenoga učenici 3. b i 3. c gostovali su na druženju koje je povodom Martinja organizirala udruga Prigorsko srce. Dramska skupina 3. b učiteljice Suzane Balić pripremila je prigodnu martinjsku  špelanciju, a recitatori 3. c učiteljice Ivke Kajganić predstavili su se spletom repanja i recitiranja.

Mali glumci 3. b  na svoj su dječji način vjerno prikazali ceremoniju krštenja mošta. Borna Bojkić u ulozi kućedomaćina Jožeka i Marin Lauš u ulozi biskupa Martina oduševili su i nasmijali  okupljene goste. Za svoj trud svi sudionici priredbe bili su nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Nakon službenog dijela uslijedilo je opušteno druženje uz pizzu, sokove i neizostavan ples za što je zaslužna voditeljica udruge  gospođa Nada Stručić.

Recitatori iz 3. c

Recitatori iz 3. c

U utorak 11. studenoga dramska skupina 3. b pokrstila je mošt još jednom. Gospođa Branka Gold pozvala ih je na martinjsku večer u prostorije  Gornjogradskog dobrotvornog društva „Lipa”. U ugodnom ambijentu i pomalo obiteljskoj atmosferi učenici su majstorski odradili svoj zadatak, a onda se nastavili družiti uz sokove i domaća jela.

Borna Bojkić u ulozi kućedomaćina Jožeka

Borna Bojkić u ulozi kućedomaćina Jožeka

Reperi iz 3. c

Reperi iz 3. c

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Suzana Balić

Povezani članci
DJEČJE AKTIVNO LJETO 2014.
Lijep završetak ljetnih praznika

Lijep završetak ljetnih praznika Završetak ljetnih praznika učenici osnovnih škola u Križevcima imali su priliku provesti u igri i druženju Read more

PRIREDBA ZA PRVAŠE
Pozdrav, mališani

Učenici naše škole održali su priredbu za učenike prvih razreda 6. rujna u Hrvatskom domu