MATEMATIČARI
Stotinjak učenika na „Klokanu”

napisao Izvor Osmodec Urednik

Stotinjak učenika na „Klokanu”

U našoj je školi 19. ožujka održano već tradicionalno natjecanje iz matematike. Deset učenika postiglo je najbolje rezultate te će 25. svibnja biti nagrađeni

klokan

Učenici rješavaju ispit

Svake godine u mjesecu ožujku možete sudjelovati na već dobro poznatom natjecanju iz matematike koje ima  6 850 000 natjecatelja u čak 55 zemalja Europe, Amerike, Afrike i Azije. I naša je škola već tradicionalno sudionik natjecanja. Ove godine sudjelovalo je oko 100 učenika, a natjecali su se  učenici od 2. do 8. razreda matične škole te učenici iz područnih škola iz Ravna, Glogovnice i Poljane. Svaki sudionik u natjecanju dobio je simboličan dar, a deset posto najboljih je nagrađeno.

Deset najboljih

Rješenja zadataka objavljena su 17. travnja  na internet stranici Hrvatskog matematičkog društva. Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika objavljena su 4. svibnja na oglasnoj ploči škole i na internet stranici HMD-a. Među deset posto najboljih iz naše škole jesu Karmen Mikulec, Hana Benko, Ivan Devčić, Karla Kralj, Filip Sekelj, Valnea Medač, Matej Miklin, Ana Kušec, Domagoj Tomičević i Mateo Kovačić. Nagrade najboljim učenicima dodjeljivat će se od 25. svibnja 2015. godine.

Pravila natjecanja

Natjecanje je pojedinačno te su računala zabranjena. Svaki zadatak ima pet ponuđenih odgovora od kojih je samo jedan točan. Prvih osam pitanja donosi po tri boda, drugih osam po četiri boda, a trećih osam po pet bodova. Ako nijedan odgovor nije zaokružen ili su zaokružena dva ili više odgovora, zadatak donosi nula bodova. Ako je zaokruženi odgovor pogrešan, oduzima se četvrtina bodova predviđenih za taj zadatak.

Tekst i fotografija: Ema Katana, 6. c

Povezani članci