Top
Školska godina 2021./2022.Uspjesi

MATEMATIČKO NATJECANJE
11 učenika među najboljim matematičarima

11 učenika među najboljim matematičarima

Na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica” među najboljih 10 posto natjecatelja našlo je 11 naših učenika u pet kategorija

Najbolji natjecatelji

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica” usprkos koroni održano je ove godine dvadeset i četvrti put. Učenici od 2. do 8. razreda – od područnih do matične škole – skakutali su po zadacima s ostalih 32 337 učenika iz 496 osnovnih i 56 srednjih škola. Ukupno je sudjelovalo 97 učenika u pet kategorija: Pčelice (2. razred) 25 učenika, Leptirići (3. razred) 24, Ecolier (4. i 5. razred) 20, Benjamin (6. i 7. razred) 15 i Cadet (8. razred i 1. srednje) 13 učenika.

Među 10 % najboljih natjecatelja plasiralo se 11 učenika naše škole: u kategoriji Pčelica Ema Sobota iz PŠ Veliki Raven (učiteljica Jasmina Borošak), u kategoriji Leptirići Matej Miklobušec (učiteljica Nataša Majnarić) i Josip Pavičić (učiteljica Katarina Harča Sinković), u kategoriji Ecolieri Dominik Zidarić (učiteljica Katarina Mijić), Luka Novosel Glavočević i Lovro Vukonić (učitelj Goran Ljaljić). Benjaminka Vedrana Podravec riješila je test 100 % i zajedno s još osmoricom učenika iz cijele Hrvatske zasjela na 1. mjesto (učiteljica Gordana Podravec). U najstarijoj kategoriji, Cadeti, među najuspješnijima bi su Tin Jembrek, Ivan Vujčetić, Karlo Sačarić (učiteljica Katarina Mijić) i Gabrijel Božić (učiteljica Gorana Lovreković).

Svim sudionicima velike čestitke na trudu i upornosti, kao i njihovim učiteljima jer su odvojili svoje vrijeme kako bi sudjelovali u ovom projektu Hrvatskog matematičkog društva i veselo preskakivali predrasude vezane uz matematiku. Sljedeće natjecanje planirano je za 16. ožujka 2023.

Tekst: Gordana Podravec, prof.
Fotografije: Gordana Podravec, prof.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!