MATEMATIČKO NATJECANJE
11 učenika među najboljim matematičarima

napisao Izvor Osmodec Urednik

11 učenika među najboljim matematičarima

Na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica” među najboljih 10 posto natjecatelja našlo je 11 naših učenika u pet kategorija

Najbolji natjecatelji

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica” usprkos koroni održano je ove godine dvadeset i četvrti put. Učenici od 2. do 8. razreda – od područnih do matične škole – skakutali su po zadacima s ostalih 32 337 učenika iz 496 osnovnih i 56 srednjih škola. Ukupno je sudjelovalo 97 učenika u pet kategorija: Pčelice (2. razred) 25 učenika, Leptirići (3. razred) 24, Ecolier (4. i 5. razred) 20, Benjamin (6. i 7. razred) 15 i Cadet (8. razred i 1. srednje) 13 učenika.

Među 10 % najboljih natjecatelja plasiralo se 11 učenika naše škole: u kategoriji Pčelica Ema Sobota iz PŠ Veliki Raven (učiteljica Jasmina Borošak), u kategoriji Leptirići Matej Miklobušec (učiteljica Nataša Majnarić) i Josip Pavičić (učiteljica Katarina Harča Sinković), u kategoriji Ecolieri Dominik Zidarić (učiteljica Katarina Mijić), Luka Novosel Glavočević i Lovro Vukonić (učitelj Goran Ljaljić). Benjaminka Vedrana Podravec riješila je test 100 % i zajedno s još osmoricom učenika iz cijele Hrvatske zasjela na 1. mjesto (učiteljica Gordana Podravec). U najstarijoj kategoriji, Cadeti, među najuspješnijima bi su Tin Jembrek, Ivan Vujčetić, Karlo Sačarić (učiteljica Katarina Mijić) i Gabrijel Božić (učiteljica Gorana Lovreković).

Svim sudionicima velike čestitke na trudu i upornosti, kao i njihovim učiteljima jer su odvojili svoje vrijeme kako bi sudjelovali u ovom projektu Hrvatskog matematičkog društva i veselo preskakivali predrasude vezane uz matematiku. Sljedeće natjecanje planirano je za 16. ožujka 2023.

Tekst: Gordana Podravec, prof.
Fotografije: Gordana Podravec, prof.

Povezani članci