Top
KulturaŠkolska godina 2021./2022.

MEDIJSKA PISMENOST
Gledali „Abecedu interneta”

Gledali „Abecedu interneta”

Učenici 7. razreda u sklopu Dana medijske pismenosti gledali su digitalnu predstavu „Abecedu interneta”

U školskoj knjižnici održana je 6. lipnja interaktivna digitalna predstava Abeceda interneta za učenike 7. b razreda u kojoj glume Ana Vilenica i Tomislav Krstanović. Predstava je osmišljena na način da djecu osvijesti o opasnostima i prednostima korištenja interneta i potakne ih da o svojim iskustvima razgovaraju s nastavnicima i stručnim suradnicima u školi te da, kad je potrebno, potraže pomoć. Predstava se sastoji od edukativnih i zabavnih videoisječaka o povijesti interneta, cyberbullingu, krađi identiteta, likeovima i osobnoj vrijednosti te o lažnim vijestima na internetu. Namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole.

„U toj dobi djeca najčešće počinju otvarati profile na društvenim mrežama pa smatramo da su im tada ovakva edukacija i podrška odraslima najpotrebniji”, rekao je glumac Tomislav Krstanović. Na kraju predstave glumci su se videovezom javili učenicima te su s njima razgovarali o njihovim iskustvima na internetu i uputili ih kako potražiti pomoć ako se nađu u takvoj situaciji. Učenicima se predstava jako svidjela jer ih je na zabavan način educirala o medijskoj pismenosti.

Tekst i fotografije: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci
PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

POZIV
Priključi se novinarskoj družini!

Želiš li postati novinar, naučiti pisati novinske tekstove i fotografirati SLR kamerom? Pridruži nam se!