Top
DogađanjaŠkolska godina 2022./2023.

MEĐUNARODNI DAN IZUMITELJA
Lara, Dorotea i Filip osvojili nagrade

Lara, Dorotea i Filip osvojili nagrade

Na Međunarodni dan izumitelja u hodniku škole postavljen je zanimljiv pano, a nakon proučavanja panoa učenici su se natjecali u povezivanju izumitelja s njihovim izumima

Petaši igraju nagradnu igru

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca obilježen je Međunarodni dan izumitelja, 9. studenoga. Organizatori su bili učitelji Matej Dobrić, Anica Hrlec i Petra Kačarovski s učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu fizike i kemije. Na hodniku ispred zbornice postavljen je pano o poznatim hrvatskim i stranim izumiteljima. Panoi prikazuju neka od značajnijih otkrića iz područja fizike, biologije i kemije. Na njima su predstavljeni poznati znanstvenici s izumima kojima se koristimo i danas, naprimjer znanstvenik Alexander Fleming koji je otkrio penicilin, antibiotik koji se upotrebljava u liječenju i uništavanju bakterija.

Učiteljice Anica Hrlec i Martina Valec-Rebić povele su učenike 8. i 5. razreda u razgledavanje panoa. Učiteljica Rebić ispričala je mnoštvo zanimljivosti o križevačkom izumitelju Marcelu Kiepachu.

Nakon razgledavanja panoa učenici su igrali nagradnu igru memory u kojoj je trebalo povezati znanstvenika s njegovim izumom. Prva nagrada bila je knjiga „Zabavni pokusi iz fizike”, druga nagrada set LED žarulja, a treća nagrada Čoksa za posladiti dan. Nagrade su osvojili: prvu nagradu Lara Petrić iz 5. c,  drugu nagradu Dorotea Zidarić iz 8. a te treću nagradu Filip Sučić iz 5. c razreda.

Obilježavanjem toga dana promiče se interes za znanost među učenicima.

 

Tekst: Filip Sučić, 5. c
Fotografije: Anica Hrlec, prof.; Manuela Pavičić, asist.;
Iva Koprić, 7. b; MVR

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.