PJEŠAČENJE ZA ZDRAV ŽIVOT
Čak 132 učenika u prvoj pješačkoj turi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čak 132 učenika u prvoj pješačkoj turi

I ove se školske godine nastavlja projekt pješačenja „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” koji je osmislila učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Darinka Šimunčić

Sljubljenost s prirodom

Učenice i učenici odradili su prvu od četiri predviđene pješačke ture projekta „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” pod motom „G-gi-gibajmo se!”. U ostvarivanju pješačke ture, koja se provodi petu školsku godinu, sudjelovali su razredi: 1. a, 3. c, 3. a, 4. c, 3. b i 4. a sa svojim učiteljicama Anđelkom Balić, Suzanom Balić, Josipom Rabadžija, Katarinom Harča-Sinković, Sandrom Maurović, Lucijom Martinčić te učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture Darinkom Šimunčić.

Projekt se sastoji od četiri dijela, svaki dio spaja jedno godišnje doba i događaj. Godišnja doba dio su prirodnih ciklusa na Zemlji. Jesen je povezana sa Svjetskim danom pješačenja (treća nedjelja u listopadu), a mi smo je nazvali „Pozdrav jeseni”. Uživali smo u bojama jesenjeg lišća, trave, gljiva… te potaknuli učenike na razmišljanje o očuvanju zdravlja i okoliša najjednostavnijim načinom, kretanjem.

U pješačkoj stazi dugoj 6 606 metara sudjelovalo je 132 učenika i učenica nižih razreda. Sljedeća, zimska tura održat će se u prosincu 2022. pod nazivom „Advent u mojem gradu”.

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci