Top
Bolji svijetŠkolska godina 2022./2023.

PJEŠAČENJE ZA ZDRAV ŽIVOT
Čak 132 učenika u prvoj pješačkoj turi

Čak 132 učenika u prvoj pješačkoj turi

I ove se školske godine nastavlja projekt pješačenja „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” koji je osmislila učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Darinka Šimunčić

Sljubljenost s prirodom

Učenice i učenici odradili su prvu od četiri predviđene pješačke ture projekta „Četiri godišnja doba – živjeti zdravo” pod motom „G-gi-gibajmo se!”. U ostvarivanju pješačke ture, koja se provodi petu školsku godinu, sudjelovali su razredi: 1. a, 3. c, 3. a, 4. c, 3. b i 4. a sa svojim učiteljicama Anđelkom Balić, Suzanom Balić, Josipom Rabadžija, Katarinom Harča-Sinković, Sandrom Maurović, Lucijom Martinčić te učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture Darinkom Šimunčić.

Projekt se sastoji od četiri dijela, svaki dio spaja jedno godišnje doba i događaj. Godišnja doba dio su prirodnih ciklusa na Zemlji. Jesen je povezana sa Svjetskim danom pješačenja (treća nedjelja u listopadu), a mi smo je nazvali „Pozdrav jeseni”. Uživali smo u bojama jesenjeg lišća, trave, gljiva… te potaknuli učenike na razmišljanje o očuvanju zdravlja i okoliša najjednostavnijim načinom, kretanjem.

U pješačkoj stazi dugoj 6 606 metara sudjelovalo je 132 učenika i učenica nižih razreda. Sljedeća, zimska tura održat će se u prosincu 2022. pod nazivom „Advent u mojem gradu”.

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.