MOJ INTERVJU S OLIMPIJCEM
Filipov intervju s Brankom Zorkom osvojio 3. nagradu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Filipov intervju s Brankom Zorkom osvojio 3. nagradu

Filip Sučić osvojio je 3. nagradu na natječaju Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog školskog sportskog saveza za intervju s olimpijcem. Filip je razgovarao s križevačkim atletičarom Brankom Zorkom

Ruksak koji je Zorko poklonio Filipovom tati

Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski školski sportski savez dvanaesti su put proveli nagradni natječaj pod nazivom „Školski sport i olimpijski pokret” na temu „Moj intervju s olimpijcem”. Natječaj je trajao od 17. listopada 2022. do 1. ožujka 2023. godine. Filip Sučić, učenik 5. razreda naše škole, osvojio je 3. nagradu za intervju „Peterostruki olimpijac i osvajač prve hrvatske medalje” u kojemu je razgovarao s križevačkim atletičarom Brankom Zorkom. Mentorice su mu Martina Valec-Rebić i Marjana Fržović.

Na natječaj su se prijavila ukupno 32 školska sportska društva osnovnih i srednjih škola Hrvatske koja su poslala 55 radova. Od toga je 17 društava iz osnovnih škola s poslanim 31 radom i 15 društava srednjih škola s poslanih 24 rada.

Ocjenjivački sud činili su Marin Šarec, sportski novinar, Marija Bobinski, mag. comm., Goran Jukić, prof. kineziologije i dr. sc. Ana Popovčić. Jednoglasnu odluku o pobjednicima donijeli su 15. ožujka, a svečana dodjela priznanja pobjednicima bit će upriličena 21. listopada na Simpoziju „Školski sport” koji će se održati u Zagrebu.

Hrvatska olimpijska akademija osigurat će novčana sredstva za nagrade pobjedničkim školskim
sportskim društvima – za treće mjesto 530,89 EUR (4.000,00 kn), te novčana sredstva za učenike, autore nagrađenih radova – za treće mjesto 106,18 EUR (800,00 kn).

Tekst: Klara Mihalić, 6. r.
Fotografija: MVR

 

Povezani članci