KLOKAN BEZ GRANICA
Devet klokana doskakutalo u 10 % najboljih, a jedan došao i do prvog mjesta

napisao Izvor Osmodec Urednik

Devet klokana doskakutalo u 10 % najboljih, a jedan došao i do prvog mjesta

U našoj školi 75 učenika sudjelovalo je na matematičkom natjecanju „Klokan” od čega je devet učenika ušlo u 10 % najboljih, a Vedrana Podravec osvojila je 1. mjesto

Neki od najuspješnijih matematičara sa svojim učiteljima

Naši učenici i ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju iz matematike „Klokan bez granica” koje  je ove godine održano 16. ožujka i to dvadeset i peti put, a organizira ga Hrvatsko matematičko društvo. U Hrvatskoj je natjecanje provedeno u 623 osnovne škole i 88 srednjih škola. Nakon natjecanja dodatno su nagrađeni i pohvaljeni učenici koji su ušli među 10 % najuspješnijih. Od naših 75 hrabrih „klokana” njih devet uspjelo je doskakutati među najbolje.

U kategoriji učenika drugih razreda, Pčelice, iz naše su škole nagrađeni Andrej Brežac iz PŠ Veliki Raven (učiteljica Sanja Vujić)  i Mihaela Marenčić (učiteljica Vanja Konfic). U kategoriji Leptirići za učenike trećeg razreda nagrađeno je dvoje učenika učiteljice Lucije Martinčić, a to su Patrik Ifšak i Ema Pengov. Od učenika četvrtih i petih razreda, kategorija Ekolier, nagrađena su tri učenika četvrtog razreda. To su: Sven Andrić i Mia Mijić (učiteljica Nataša Majnarić) i Igor Tačković (učiteljica Sandra Maurović).

U kategoriji Benjamin za šeste i sedme razrede nagrađen je učenik Luka Novosel Glavočević, učitelj mu je Goran Ljaljić. U kategoriji Cadet za osme razrede osnovne škole i prve rezrede srednje škole po drugi se put prvim mjestom istaknula Vedrana Podravec kojoj je učiteljica Gordana Podravec.

Patrik Ifšak i Ema Pengov s učiteljicom Lucijom Martinčić
Sven Andrić i Mia Mijić s učiteljicom Natašom Majnarić
Mihaela Marenčić i učiteljica Vanja Konfic
Luka Novosel Glavočević i, učitelj Goran Ljaljić
Vedrana Podravec
Andrej Brežac i učiteljica Sanja Vujić

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografija: Gordana Podravec, prof.

 

Povezani članci