NATJEČAJ „EUROPA U ŠKOLI”
Mirjam Balen osvojila prvo mjesto

napisao Izvor Osmodec Urednik

Mirjam pričom o ljubavi osvojila prvo mjesto

Na natječaju „Europa u školi” Mirjam Balen osvojila je prvo mjesto na državnoj razini svojim inovativnim tekstom „Ljubav je ljubav oduvijek”

Mirjam s mentoricom Martinom Valec-Rebić

Na natjecanju „Europa u školi” sudjelovalo je više od 800 učenika iz cijele Hrvatske, a Mirjam Balen, učenica 7. razreda naše škole, osvojila je 1. mjesto na državnoj razini natjecanja, u kategoriji 7. i 8. razreda s tekstom Ljubav je ljubav oduvijek. Tema je natječaja u Mirjaminoj kategoriji bila Vratimo vrijeme unazad, a Mirjam je svoj inovativni tekst, u kojem se isprepliću dvije priče, napisala pod mentorstvom profesorice Martine Valec-Rebić.

Na dodjelu nagrada u Europskome domu u Zagrebu 10. svibnja pozvani su ove godine zbog epidemije samo dobitnici prve nagrade. Okupljenim se učenicima i njihovim mentorima uime domaćina obratila Nataša Owens, predsjednica Europskog doma Zagreb, dok su uime pokrovitelja govorili Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba i Ante Žužul, direktor Školske knjige. Učenici su nakon čitanja radova nagrađeni knjigom i promotivnim materijalima Školske knjige.

Europa u školi kreativni je natječaj koji se u Europi provodi više od 60 godina, a u Hrvatskoj već 27 godina. Na natjecanje se prijavljuju literarni, likovni i glazbeni projekti. Sudjelovati mogu osnovne, srednje i visoke škole.

Mirjamin tekst

 

 

Tekst: Lana Gršić, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci