NATJEČAJ „KAKO ZAMIŠLJAM SVEMIR”
Odlične učeničke vizije svemira

napisao Izvor Osmodec Urednik

Odlične učeničke vizije svemira

Učenici naše škole bili su vrlo uspješni u literarnom i likovnom izražavanju svojeg doživljaja svemira te su na natječaju „Kako zamišljam svemir” osvojili brojne nagrade i pohvale

Učenici naše škole čiji su radovi izložbeni na izložbi, dio je učenika nagrađen i pohvaljen

U srijedu, 9. veljače, učenici naše škole sudjelovali su na otvorenju izložbe „Kako zamišljam svemir” u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice, gdje su im uručene nagrade i pohvalnice za najljepše, najkreativnije i najmaštovitije radove na istoimenome natječaju.

Za literarni rad u kategoriji učenika 5. i 6. razreda nagrađena je Sasha Karre (6. r.) za tekst Svi planeti svemira. Mentorica joj je Martina Iveković. Na izložbi su izloženi i literarni radovi Nike Sokač (6. r.),  Natasje Sokač (6. r.), Patricka Boseka (7. r.), Eme Novosel (8. r.) i Lane Srbljinović (7. r.).

Sasha Karre nagrađena je za literarni rad i pohvaljena za likovni rad

Nagrade za likovni rad primili su Klara Mihalić (5. r.), Marija Vrbančić (6. r.), Patrick Bosek (7. r.) i Teuta Šustić (2. r.). Mentorice su Senka Pleše i Suzana Balić.

Mnogi su učenici i pohvaljeni za svoj likovni rad: Dora Marin (8. r.), Patricija Švagelj (6. r.), Adrian Katanović i Emanuel Balen (6. r.), Klara Kokot (7. r.), Sasha Karre (6. r.), Sara Vučković (6. r.), Nika Lugomer (6. r.), Tena Vince (8. r.), Leon Cerovec (8. r.), Paulina Aleksa (7. r.) i Toma Mihalić (4. r.).

Na izložbi su izloženi i grupni radovi Antonije Aleksić,  Elene Mužić, Matea Šimekovića i Klaudije Vadle (7. r.), Božice IgrićIvone Sokač (7. r.), Paole Valjak i Petre Đurđević (7. r.), Lovre Ipše i Domagoja Jelušića (6. r.), Dore Seleš i Dorijana Letoje (7. r.), kao i samostalni radovi Petre Đurđević (6. r.), Sare Pičak (7. r.), Ivana Pleše (6. r.) i Ksenije Bukovčan (7. r.).

Nagrađena Teuta Šustić s mentoricom Suzanom Balić

Znanstveno-obrazovni centar Future Hub provodi natječaj „Kako zamišljam svemir” već drugu godinu zaredom. Cilj natječaja je potaknuti maštu kod djece i mladih. Na natječaju su sudjelovali učenici križevački osnovnih škola „Vladimir Nazor” i Ljudevita Modeca te OŠ „Grigor Vitez” iz Svetog Ivana Žabna i OŠ Sveti Petar Orehovec. Na natječaj je prijavljeno stotinjak radova, a učenici su svoju viziju svemira izrazili crtežima, pričom, pjesmom, čak i stripom. Likovne radove učenika ocjenjivali  su Kristina Vuković, Andrej Dundović i Petar Pavlović, a literarne radove Andrej Dundović, Petar Pavlović i Željka Šunjić.

Božica Igrić i Ivona Sokač, 7. b
Domagoj Jelušić i Lovro Ipša, 6. a
Domagoj Valjak i Marko Pečarić, 6. b
Dora Seleš i Dorijan Letoja, 7. b
Dorotea Šatrak, 7. e
Emanuel Balen i Adrian Katanović, 6. a
Jelena Kirin, 6. d
Klara Kokot, 7. e
Laura Šantatić i Ena Pavković, 6. c
Marija Vrbančić, 6. b
Nastasja Sokač i Leona Samarđija, 6. d
Nika Lugomer, 6. b
Pia Sertić, 6. a
Sara Vučković, 6. a
Sasha Karre, 6. d

Svi radovi mogu se pogledati i pročitati na stranici projekta Future Hub Križevci.

Emanuel Balen, 6. r.
Leon Cerovec, 8. r.
Paulina Aleksa, 7. r.
Dora Marin, 8. r.
Sasha Karre s mentoricom Martinom Iveković
izložba
publika

Tekst: Leon Cerovec, 8. r.
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.; Martina Iveković, prof.;
krizevci.info

 

Povezani članci