NATJEČAJ „MOJA ŽUPANIJA BEZ KORUPCIJE”
Ema osvojila prvu nagradu od 1000 kuna

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ema osvojila prvu nagradu od 1000 kuna

Ema Doskočil, pod mentorstvom učiteljice Suzane Balić, sudjelovala je na  kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije” te osvojila 1. nagradu za svoj likovni rad

Ema s učiteljicom Suzanom Balić i članovima povjerenstva.

Na natječaju „Moja županija bez korupcije”, koje provodi Koprivničko-križevačka županija, učenica Ema Doskočil iz 2. b razreda osvojila je prvu nagradu u kategoriji likovnih radova. Svečana podjela nagrada održana je 11. prosinca, povodom Međunarodnoga dana borbe protiv korupcije, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” u Koprivnici.

Nagradu je Emi uručio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Natječaj je bio namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. U skupini  učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola moja učenica Ema Doskočil osvojila je prvu nagradu za likovni rad. Sretna sam što je povjerenstvo prepoznalo i nagradilo Emin talent, maštovitost i trud koji ulaže u izvedbu rada. – rekla je učiteljica Suzana Balić.

Ema s učiteljicom Suzanom Balić uz nagrađeni likovni rad.

Ema zna što je korupcija i na svome je crtežu nacrtala kako izgleda zemlja s korupcijom i bez nje.

– Nacrtala sam zemlju podijeljenu na dva dijela, polovica je ružna jer u njoj vlada korupcija, dok je druga polovica lijepa jer nema korupcije. Crtala sam suhim pastelama, i trebao mi je cijeli dan da završim rad. Na dodjeli nagrada sa mnom je bila učiteljica Balić i moja mama i baka. Bile su jako ponosne i sretne. – ispričala je Ema.

Ema će nagradu od 1000 kuna potrošiti na pribor za crtanje. Pogađate, najdraži joj je predmet likovni, a pohađa i sate crtanja kod profesora Brkića.

Na natječaju su sudjelovale i Gabrijela Čapek i Ema Vrhovec.

Uz Emu su na natječaju sudjelovale i učenice Gabrijela Čapek i Ema Vrhovec. Iako nisu nagrađene, njihovi su  se radovi također mogli pogledati  na izložbi priređenoj u knjižnici. Ema je nacrtala kravatu s cvijećem, a Gabriela svoj zamišljeni grad. Emi kravata predstavlja nešto lijepo i dobro, a Gabriela je izmaštala grad pun dobrih ljudi. Najdraži predmet im je likovni, a također vole hrvatski i matematiku.

 

Tekst: Lana Haban, 6. r.
Fotografije: Mihaela Mužić, 6. r.; Suzana Balić, uč. savj.

Povezani članci