BLAGDANSKA PRIREDBA
Sveti Niko donio djeci darove

napisao Izvor Osmodec Urednik

Sveti Niko donio djeci darove

Nakon vesele priredbe u srijedu, 6. prosinca sveti je Nikola uz pomoć gradonačelnika Marija Rajna darovao djeci slatkiše

Plesna točka 1. c razreda

U srijedu, 6. prosinca u sportskoj dvorani naši su učenici dočekali svetog Nikolu i gradonačelnika Marija Rajna. Pogledali su program koji su zajedno pripremili naši vrijedni učenici i učitelji te podijelili djeci darove.

Prvo su nastupili učenici 4. a razreda Dunja Rebić i Gabriel Božić, koje je pripremila učiteljica Anica Žulj, izveli su recitaciju „Zašto je prosinac lijep?” Zatim je zapjevao mali zbor uz pratnju učitelja Ozrena Bogdanovića, koji je pjesmom „Dobro došo” zaželio dobrodošlicu sv. Nikoli. Recitaciju „Sveti Nikola” koju su izveli učenici Područne škole Vojakovački Osijek, uvježbao je učitelj Tihomir Pleša. Zatim su učenici 1. c razreda sa svojom učiteljicom Vanjom Konfic pripremili ples „Sveti Nikola”. Učenik 2. a razreda Adrian Katanović izveo je recitaciju „Kad ulicom prođeš”. Njega je pripremila učiteljica Lucija Martinčić. Pjesmu „Čirići, dajćido” zapjevali su nam učenici 3. b sa svojom dirigenticom i učiteljicom Natašom Majnarić. Poslije živahne i lijepe pjesme učenica 2. a razreda Sasha Karre rekla nam je tko je sveti Nikola.

Sljedeći se predstavio drugi razred Područne škole Vojakovac, pod vodstvom učiteljica Dragice Osman i Draženke Pušić, sa scenskom igrom „Martin u čizmama”. Osim recitacijama i igrokazima naši učenici predstavili su se i plesom. Učenici 1. a, koje je pripremila učiteljica Nataša Marković, plesali su nam „Darove nam, Niko, daj”. Za kraj programa ponovno smo čuli mali zbor naše škole s pjesmom „Sveti Nikola”, a Magdalena Božić, učenica 2. a razreda, recitacijom je pozdravila svetog Nikolu.

Voditeljice programa bile su učenice Dora Devčić i Pia Sertić. U pripremi programa sudjelovali su učiteljice i učitelji Anica Žulj, Ozren Bogdanović, Tihomir Pleša, Vanja Konfic, Lucija Martinčić, Nataša Majnarić, Draženka Pušić, Dragica Osman i Nataša Marković.

Nakon lijepe i vesele predstave sve djeca su dobila poklon paket s grickalicama, slatkišima i keksima kojima su se u školi i putem do škole osladili.

https://www.facebook.com/osmodec/photos/pcb.536618406722663/536618283389342/?type=3&theater

 

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.; Vanja Konfic, uč.;
prigorski.hr
Snimka: Vanja Konfic, uč.

Povezani članci