NEOBIČAN POSJET
Baka Vlasta dovela Djeda Mraza

napisao Izvor Osmodec Urednik

Baka Vlasta dovela Djeda Mraza

Učenike 2. a razreda posljednjeg je dana nastave u prvom polugodištu oduševio posjet Djeda Mraza koji im je donio neobične darove

Posljednji dan prvog polugodišta ove nastavne godine, 22. prosinca naš 2. a imao je zadovoljstvo ugostiti jednog vrlo neobičnog gosta. Posjet se dogodio nakon sad već tradicionalnog darivanja za Božić, gdje svako dijete tjedan dana ranije izvuče jedno ime pa na zadnji dan nastave donese poklon i daruje ga tom prijatelju u razredu. Taj se poklon nosi kući, stavlja pod bor i otvara na Badnjak. Kad smo završili podjelu poklona, začulo se kucanje na vratima.

Vlasta Kliček, baka učenice Dore, stigla je u naš razred i dovela nam gosta – Djeda Mraza. Djeca su se jako obradovala bradatome gostu u prepoznatljivom crvenom odijelu i zahvalili su mu na neočekivanoj posjeti pjevajući mu pjesmicu Zvončići. Djed Mraz ih je darivao vrlo neobičnim poklonima. Naime, svako dijete je dobilo mali ručnik koji je bio vrlo simpatično zapakiran u obliku različitih životinja, uključujući pse, mačke, zečeve i mnoga druga stvorenja. Djeca su još jednom zahvalila djedici na ovom neočekivanom posjetu i predivnim poklonima, a on im je zaželio sretan Božić i sve najbolje u novoj godini. Taj dan će svima ostati u pamćenju kao divan završetak prvog polugodišta i početak praznika.

 

Tekst i fotografije: Lucija Martinčić, uč. savj.

Povezani članci