NOĆ KNJIGE
Petnaest aktivnosti za poticanje čitanja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Petnaest aktivnosti za poticanje čitanja

Učenici naše škole sa svojim su učiteljima i učiteljicama obilježili 11. Noć knjige mnogobrojnim kreativnim aktivnostima

Učenici i učitelji naše škole obilježili su 11. Noć knjige u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja i Dana hrvatske knjige koji se obilježava 22. travnja. Tema ovogodišnje Noći knjige bila je Sloboda, odnosno knjiga kao prostor slobode.

Učenici 1. b razreda s učiteljicama Brankicom Salopek i Romanom Erhatić putovali su kroz svoju maštu uz pjesmu i priču.

Učiteljice Nataša Marković i Romana Erhatić družile su se s učenicima 1. a razreda uz zanimljive slikovnice.

Učenici 1. c uz učiteljice Vanju Konfic i Romanu Erhatić zajedno su čitali slikovnice, interpretirali i ilustrirali naslovnice.

Učenici 2. b s učiteljicom Suzanom Balić čitali su igrokaze Jadranke Čunčić Bandov u skupinama i izrađivali kreativne straničnike.

Učiteljica Lucija Martinčić organizirala je za 2. a razred izlet u park s knjigom u ruksaku, a učenici su u čitali kratke priče i ilustrirali ih.

Učiteljica Josipa Rabadžija s učencima 2. c čitala je igrokaze Jadranke Čunčić Bandov i izrađivali su štapne lutke.

Učiteljica Katarina Harča Sinković sa 3. a provela je zajedničko čitanje priča u razredu uz animaciju noćnog neba i zvijezda.

Učenici 3. c s učiteljicom Sandrom Maurović na temelju slikovnice Pravedni medvjedići uče o pravednosti i priče Mala crna koka naučili su u radionici o pravednosti igranjem uloga, dramatizacijom te ilustracijom dijelova slikovnice ili priče.

Tanja Majnarić, učiteljica 4. c razreda, imala je s učenicima integrirani dan. Čitali su slikovnice mlađoj braći, istraživali biljni i životinjski svijet tropskih šuma kao i uvjete života u tropskim zemljama koristeći enciklopedije, leksikone, digitalne sadržaje, gledajući dokumentarne filmove i slično.

Učenici 4. a razreda s učiteljicom Anđelkom Balić istraživali su porijeklo svojih prezimena koristeći internet i knjigu Prezimena potkalničkoga Prigorja Krunoslava Puškara. Saznali su koje se godine prvi put spominje njihovo prezime, na kojim se kontinentima i u kojim mjestima spominje te koliko ljudi nosi to prezime.

Učenici 5. – 8. razreda s učiteljicom Darinkom Šimunčić čitali su izjave poznatih sportašica i sportaša o fair playu i sportskom natjecanju.

Učenici 6. a i 6. b razreda s učiteljicom Martinom Valec-Rebić izveli su recital prema povjestici Kugina kuća Augusta Šenoe.

Učiteljica Gordana Podravec sa 7. razredom istraživala je poznate građevine našega grada i neobičnih svjetskih građevina. Građevne su preslikavali u ravnini, translatirali  i rotirali fotografije poznatih križevačkih i svjetskih građevina i određivali osi njihove simetrije.

Učiteljica Ana Andrić i 6., 7. i 8. razred izradili su plakate s natpisima o slobodi, citatima i djelima koja oslobađaju.

Učiteljica Martina Iveković s 8. d razredom izrađivala je lektiru Mali princ u obliku stripa.

Tekst: Dunja Rebić, 8. b
Fotografije: učitelji i učiteljice

Povezani članci