NOVI LIFT
Početkom veljače lift u uporabi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Početkom veljače lift u uporabi

Nakon utvrđivanja tehničke ispravnosti dvoje učenika i jedan učitelj uskoro bi trebali započeti s korištenjem novoizgrađenog lifta 

Tehničkom pregledu nazočili su predstavnici vlasti i izvođača radova

Tehničkom pregledu nazočili su predstavnici vlasti i izvođača radova

U petak 22. siječnja održan je tehnički pregled lifta, odnosno vertikalno podizne platforme za osobe s poteškoćama u kretanju, koja se posljednjih mjeseci gradila u desnom krilu školske zgrade. Nakon utvrđivanja tehničke ispravnosti potrebno je dobiti još uporabnu dozvolu i lift će biti spreman za korištenje, što se očekuje do početka veljače.

Tehničkom pregledu uz našega ravnatelja Dražena Bokana bili su nazočni: Mladen Tenodi i Ljiljana Stojsavljević Križan, predstavnici Grada, Pero Gatarić, predsjednik Udruge invalida,  Vesna Telban, voditeljica ispostave Ureda državne uprave, članica povjerenstva, Mirjana Padovan, stručni nadzor iz Ministarstva gospodarstva, Božena Tinodi, glavni nadzor za ugradnju lifta,  Tihomir Kalaus, protupožarni inspektor, Đurđa Požgaj i Josip Jagoić, predstavnici Grad-koma d. o. o., izvođača građevinskih radova, Davor Konfic, nadzor za električnu struju, te predstavnici tvrtke Đurčević koja je izradila lift.

Vertikalno podiznu platformu za Osnovnu školu Ljudevita Modeca osigurala je Udruga invalida Križevci kroz EU projekt „Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovan sustav”.

lift 2

Lift je osigurala Udruga invalida Križevci kroz EU projekt „Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovan sustav”

 

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Dražen Bokan

Povezani članci