Top
MalciŠkolska godina 2014./2015.

ODGOJ ČITATELJA
Pričaonica u školskoj knjižnici

Pričaonica u školskoj knjižnici

Tijekom zimskih praznika od 7. do 9. siječnja učenici 1. a i 1. b razreda družili su se u školskoj knjižnici na „Pričaonici”

pricaonica 1

Međusobno upoznavanje na početku radionica

Za „Pričaonici” se javilo 15 učenika. Školska knjižničarka Romana Erhatić pripremila je za njih različite aktivnosti i igre. Učenici su izmišljali priče, igrali igre riječima, slušali priče, odgonetali zagonetke, crtali i pokušavali glumiti. Cilj je bio približiti učenicima prvih razreda školsku knjižnicu kao prostor u koji će rado dolaziti, naviknuti ih na redovito posuđivanje knjiga i ljubav prema knjizi i čitanju.

‒ Učenici koji rado i često od prvog razreda dolaze u školsku knjižnici ostaju njezini stalni korisnici tijekom svog školovanja ‒ rekla je knjižničarka Romana.

pricaonica 2

Ilustriranje slušanih priča

Tekst: Ema Golubić, 7. a
Fotografije: Romana Erhatić

Povezani članci
PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICE
Marta objavila slikovnicu

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” 26. lipnja predstavljena je slikovnica „Nebeska tvornica” mlade autorice Marte Katavić, kojoj je nakladnik OŠ Read more

GIMNAZIJALCI U NAŠOJ ŠKOLI
Sat kemije u 1. a

U sklopu projekta popularizacije znanosti kod učenika osnovne škole Kemijska grupa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci posjetila je u ponedjeljak Read more