OBNOVA ŠTETE NAKON POTRESA
Postavljene skele oko škole

napisao Izvor Osmodec Urednik

Postavljene skele oko škole

Oko zgrade škole postavljene su skele čime započinje sanacija krovišta i obnova oštećenja nastalih u potresu

Skela na južnoj strani škole

Danas je postavljanjem skela započela sanacija krovišta naše škole, koju će provesti tvrtka DOMivest iz Preloga. Slijedi obnova oštećenja nastalih potresom: pukotine na zidovima i stropovima učionica i kabineta te oštećenja na fasadi. Također, promijenit će se trenutna rasvjeta u led rasvjetu, ponegdje i novi parketi. Vrijednost obnove iznosi više od milijun eura, a sredstva su povučena preko Fonda solidarnosti Europske unije.

Obnova će trajati do 15. svibnja, no nastava se neće prekidati, nego će se zatvarati dio po dio škole. Najprije će se zatvoriti sjeverno krilo na drugome katu (muški sanitarni čvor i učionice povijesti, likovne i glazbene kulture), a kasnije redom ostali dijelovi.

− Kako bi učenici i djelatnici bili sigurni, postavit će se zaštitni tuneli za izlaz iz zgrade. Molimo sve za razumijevanje, učenike da budu oprezniji no inače, a roditelje da se što manje koriste parkiralištem škole. U blizini je nekoliko javnih parkirališta pa ne bi trebalo biti problema. − rekao je ravnatelj Tomislav Bogdanović.

Tekst: Klara Mihalić, 6. r.
Fotografije: Klara Mihalić, 6. r.; Lorena Juršetić Lončar, 7. b;
Magdalena Božić, 7. r.; Matej Dobrić, mag. educ. kem.

Povezani članci