OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM
Simulacija vožnje policijskog motora i frizure hit sajma

napisao Izvor Osmodec Urednik

Simulacija vožnje policijskog motora i frizure hit su sajma

Ovogodišnji Obrtnički i gospodarski sajam pobudio je veliko zanimanje naših učenika, i onih malih, i onih većih, a najviše im se svidjela simulacija vožnje policijskog motora te frizure učenica Tehničke škole iz Daruvara

Učenici iz produženoga boravka

Učenici naše škole posjetili su 11. studenoga Obrtnički i gospodarski sajam koji se tradicionalno održava u našoj sportskoj dvorani u Potočkoj ulici. Sajam su razgledali učenici 2. b razreda i njihova učiteljica Brankica Salopek, osmaši s profesoricom fizike Anicom Hrlec te učenici u produženom boravku s učiteljem Jasminom Ibrahimagićem.

– Tema ovogodišnjeg sajma je bila energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije, što se učenicima osmih razreda savršeno uklapa u više nastavnih predmeta: fiziku, tehničku kulturu, kemiju, biologiju, geografiju i matematiku. Mada je na početku posjeta među učenicima vladala nevjera što će oni na sajmu, ugodno su se iznenadili ponudom izlagača kojih je ovom prigodom bilo tristotinjak, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva. Učenici su obilazili štandove izlagača uz pratnju učitelja. Veliki interes učenici su pokazali za štandove srednjih škola s područja županije te su se interesirali za zanimanja koja upisuju. Velika gužva bila je ispred štanda Srednje škole „Ivan Seljanec” gdje su učenici sa svojim mentorima pripremali bezalkoholne koktele, nudili kolače koje su pripremili, a nas je oduševila zlevanka, jednostavna slastica od kukuruznog brašna. Učenice su bile oduševljene frizurama koje su im napravile učenice Strukovne škole iz Đurđevca. Na frizuru se čekalo u redovima. Veliki interes pobudila je demo vožnja motocikla koju su pripremili djelatnici Policijske postaje Križevci. Naravno, neki uspješnije, neki manje uspješno. Na štandovima su se mogli degustirati i kupiti domaći proizvodi lokalnih udruga i OPG-ova, kao i oni iz Slavonije i Dalmacije, pa čak i Mađarske. Našlo se tu kolača, proizvoda od meda, mliječnih proizvoda, domaćih kobasica, sireva, ručno rađenog nakita, ukrasa, torbi. Naravno, bilo je za razgledati i solarnih panela i uređaja za korištenje sunčeve energije, traktora i kosilica za košnju trave, uređaja za masažu tijela, pa čak i za pomoć kod problema sa stopalima. U toj šarolikoj ponudi izlagača svatko je mogao pronaći nešto za sebe i uživati u sajamskom ozračju. – ispričala je profesorica Hrlec.

– Na štandu pčelara kušali smo razne vrste meda, na štandu policije isprobali simulaciju vožnje policijskog motora, a na štandu obrtničke škole predstavljen nam je rad 3D printera i hidroizolacijski sustav. Pogledali smo i ponudu ostalih izložaka na štandovima, a na štandu PORA-e učenici su dobili razne promotivne materijale (bojice, olovke, blokove za pisanje i trodimenzionalne slagalice). – rekao je učitelj Ibrahimagić.

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: Anica Hrlec, prof.; Brankica Salopek, uč.;
Jasmin Ibrahimagić, mag. prim. educ.

Povezani članci