PREVENCIJA OVISNOSTI
Uče kako reći ne

napisao Izvor Osmodec Urednik

Uče kako reći ne

U našoj se školi već 23 godine u svim odjeljenjima šestoga razreda provodi program prevencije ovisnosti koji obuhvaća radionice za djecu i predavanje za roditelje 

Nadica Puškaš održala je predavanje za roditelje učenika šestoga razreda

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, u našoj se školi već 23 godine u svim odjeljenjima šestoga razreda provodi program prevencije ovisnosti koji obuhvaća radionice za djecu i predavanje za roditelje. U petak 25. studenog održano je predavanje za roditelje Nadice Puškaš, magistre socijalnog rada iz Centra za zaštitu mentalnog zdravlja  i prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Ukupno se planiraju održati četiri radionice i dvije ankete, inicijalna i finalna.

– Program za prevenciju ovisničkih oblika ponašanja započinje inicijalnom anketom o stavovima i znanjima učenika o pušenju i alkoholu. Nakon toga odrađuju se četiri radionice: Upoznajmo se bolje, Alkoholizam (spoznavanje štetnosti alkoholizma), Pušenje i zdravlje te Kako reći ne. Program  bi trebao završiti  do kraja prvoga polugodišta finalnom anketom o stavovima i znanjima učenika o pušenju i alkoholu. – objasnila je socijalna radnica naše škole Elvira Kiš Miklečić.

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografija: Elvira Kiš Miklečić, socijalna radnica

Povezani članci