OPREMA ZA SUVREMENIJU NASTAVU
Stiglo 305 novih tableta

napisao Izvor Osmodec Urednik

Stiglo 305 novih tableta

Učenici petih i sedmih razreda dobili su tablete, a sljedeći će im tjedan biti podijeljene i kartice s internetskim prometom

U prvoj polovici listopada u našu je školu stiglo 305 tableta za sve učenike petih i sedmih razreda, kao i za učenike prvih razreda za koje je bilo predviđeno da na tabletima rade skupno. 

 Učenicima petih i sedmih razreda tabeleti su podijeljeni. S obzirom na epidemiološke mjere, tablete koji su namijenjeni učenicima nižih razreda, a za koje je bilo predviđeno da četiri učenika radi na jednome uređaju, zadržat ćemo u školi i upotrebljavati za potrebe nastave informatike. S takvom smo nastavom krenuli već ovaj tjedan. – objasnio je učitelj informatike Marko Horvat

Uređaji su ove godine nešto drugačiji u odnosu na prošlogodišnje: imaju više radne memorije, ekran bolje razlučivosti, bolju kameru, a dolaze i u futroli s fizičkom tipkovnicom. Stigle su i kartice s internetskim prometom od 2,5 GB na mjesec.

– Kartice će se učenicima dijeliti sljedeći tjedan te će učenici tablete moći rabiti i van školske ili kućne wi-fi mreže. Važno je upozoriti učenike da su tableti i internetski promet koji su dobili namijenjeni za rad s nastavnim sadržajima, a ne za igranje igrica ili gledanje filmova na Youtubeu, jer će u tome slučaju vrlo brzo potrošiti dobiveni promet. – rekao je učitelj Horvat.

Prošle školske godine, prije nego što je krenula nastava od kuće, učenici tada petog i sedmog razreda dobili su tablete koje će rabiti i ove godine u šestom i osmom razredu. 

Tekst: Lana Hegedić, 7. b
Fotografija: MVR

 

 

Povezani članci