DJEČJI TJEDAN
Ljubav djeci prije svega

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ljubav djeci prije svega

U Križevcima je od 5. do 11. listopada održan treći Dječji tjedan tijekom kojega su se provedene mnoge aktivnosti s motom „Ljubav djeci prije svega

I ove godine se godine, treći put zaredom održao Dječji tjedan Križevcima ispunjen aktivnostima i dobrom energijom, iako ovoga puta s mjerama opreza. Naša je škola sudjelovala na nekima od aktivnosti te pripomogla pri njihovu ostvarenju 

Na otvorenju Dječjega tjedna 5. listopada učiteljice Tanja Majnarić i Martina Valec-Rebić te ravnatelj Goran Ljaljić uz pomoć troje novinara naše škole zalijepili su dječje poruke na staklenu ogradu na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Učenici 3. c i 4. a razreda svojim su plakatima poslali pozitivne poruke kao što su: Ne svađajte se! Smijte se! Volite se!  

Učiteljice Martina Valec-Rebić i Sanja Vujić snimile su učenike 1. a, 3. b, 5. a, 5. b, 7. b i 7. c razreda za video u kojem su učenici uzvikivali moto „Ljubav djeci prije svega”, a koji je objavljen na Facebook stranici Grada Križevaca.

Jedna od aktivnosti bila je i radijska emisija na Radio Križevcima, u kojoj je gradonačelnik Mario Rajn odgovarao na pitanja naših učenika. Pitanja su postavili Andrija Tinodi, Luka Štefoić, Nikola Kekez Tariba, Zara Kirin iz 7. c, Vito Kemenović iz 6. a te Ana Širjan, Frano Hartman i Dino Novosel iz 7. b, a snimile su ih profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. 

Profesorica Ana Andrić pripremila je učenike Ivana Budisavljevića Kristinu Cvrtilu za online sastanak s gradonačelnikom.  

Učenici 3. a i 3. b razreda učiteljica Anđelke BalićSanje Vujić crtali su radove ma temu „Grad budućnosti”,  koji su izloženi u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković” u sklopu inicijative Gradovi budućnosti jugoistočne Europe Europskog instituta za inovacije i tehnologiju.   

Dječji tjedan je tjedan pun aktivnosti za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobiuz aktivnosti u kojima je sudjelovala naša škola održale su se i brojne druge, poput radionica, kazališnih predstava i čitanja priča djeci u društvu gradonačelnika.  

Tekst: Mirjam Balen, 7. r.
Fotografije: Mirjam Balen, 7. r.; Iva Koprić, 5. r.;
MVR; radikrizevci.hr; krizevci.hr

 

Povezani članci