PROJEKT „MALI HUMANITARKO”
Male humanitarke prikupljale pomoć

napisao Izvor Osmodec Urednik

Male humanitarke prikupljale pomoć

Učenice sudionice projekta „Mali humanitarko” i njihova voditeljica Suzana Balić organizirale su humanitarno prikupljanje odjeće za osobe slabijeg imovinskog stanja

Male humanitarke s voditeljicom Suzanom Balić i potpredsjednicom Crvenog križa Križevci Đurđicom Trakoštanec razvrstavaju prikupljenu odjeću.

Članice učeničke skupine „Mali humanitarko” na humanitarnoj akciji koju su organizirale u školi prikupljale su odjeću za osobe slabijeg imovinskog stanja, odnosno korisnike Gradskog društva Crvenog križa Križevci. Nakon što su prikupljenu odjeću pomogle otpremiti u Crveni križ, u suradnji s njihovim djelatnicima uredno su ju razvrstale i složile u pakete.

U aktivnosti su sudjelovale učenice Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic i Rea Galaš te su se, pridržavajući se svih propisanih zaštitnih mjera, zajedno sa svojom voditeljicom Suzanom Balić, prihvatile posla i pomogle djelatnicima Crvenog križa uredno razvrstati odjeću prema veličini i namjeni i složiti pakete.

U sklopu projekta „Mali humanitarko” Gradskog društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u kojem su partneri Crveni križ Koprivnica i Đurđevac te OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Molve i naša škola, osnovane su učeničke skupine od deset učenika kako bi sudjelovali u humanitarnim aktivnostima. Projekt „Mali humanitarko” odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine.

Tekst i fotografija: Suzana Balić, uč. savj.

 

 

Povezani članci