SVJETSKI DAN TABLICE MNOŽENJA
Učenici postali eksperti za tablicu množenja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici postali eksperti za tablicu množenja

Znate li da postoji i Svjetski dan tablice množenja? Ne znate?  Ove godine proslavljen je po 10. put, a naša škola sudjelovala je po prvi put u tom međunarodnom projektu koji je krenuo iz Poljske

Na međunarodni projekt povodom Svjetskoga dana tablice množenja bilo je prijavljeno 5 242 škole  iz 22 zemlje, dok je naša škola bila jedna od 60 škola iz Hrvatske. Organizacija natjecanja morala je biti pojednostavljena, bez ispitne komisije i miješanja učenika različitih razreda. Učenici koji su željeli postati majstori tablice množenja pisali su 10 minutni test koji su trebali riješiti bez greške.

Učenici koji su dobili iskaznicu kao eksperti tablice množenja jesu Maja Crnčić i Tin Dragašević iz Područne škole Vojakovački Osijek, gdje je projekt proveo učitelj Tihomir Pleša. Iz matične škole eksperti su: Filip Komarica i Ema Horvat iz 6. d, Nika Grbešić i Antun Lugomer iz 6. e, Ivan Mrvčić, Gabrijela Čapek, Anđela Blagaj, Bartol Krnjak, Ema Vrhovec, Luka Vrhovec, Lana Kušec i Maja Benčak iz 5. e. Projekt u Matičnoj školi provela je nastavnica Gordana Podravec.

 

Tekst: Gordana Podravec, prof.
Fotografije: Tihomir Pleša, mag. edu. prim. obraz.

 

 

Povezani članci