POPULARNA IGRICA
Je li i tebe obuzela Fortnite groznica?

napisao Izvor Osmodec Urednik

Je li i tebe obuzela Fortnite groznica?

Videoigru Fortnite  diljem svijeta igra 40 milijuna ljudi, a vrlo je popularna i među našim učenicima

Moja omiljena igrica je Fortnite. Igram je oko godinu dana. Krenuo sam ju igrati u četvrtoj sezoni, a sad igram šestu sezonu. Od brojnih igrica koje sam dosad igrao ona mi je najzanimljivija i nju igraju skoro svi moji prijatelji. Za one koji ne znaju puno o igrici evo malo više informacija.

Fortnite Battle Royale je besplatna igrica koju diljem svijeta igra više od 40 milijuna ljudi, a statistike govore da je u svakom trenutku u borbi više od dva milijuna igrača. To je jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija igrica na svijetu. Tvorac je ove igrice Epic Games, američka tvrtka sa sjedištem u gradu Caryju u Sjevernoj Karolini, a tvrtka ima podružnice diljem svijeta.

Fortnite se može igrati na većini platforma: Play Station 4, Xbox One, PC, IOS, Nintendo Switch, a odnedavno je dostupna i Android verzija. Igrica je besplatna i lako se instalira na bilo kojem uređaju.

Zanimljiva je činjenica da igrači mogu igrati jedni protiv drugih bez obzira na kojoj platformi igraju. Cilj igrice je gradnja utvrde i odbijanje neprijatelja, potrebno je likvidirati sve protivnike i na kraju ostati živ. Kada nekoga poraziš, to možeš predstaviti nekim plesom, a onda i nastaviti s borbom. Svatko u kutku svoga doma igra protiv nepoznatih ljudi iz raznih država svijeta, a igra uključuje mogućnost da se povežeš s nekim od igrača i boriš protiv drugih koji te pokušavaju ubiti. S igračima s kojima si u istoj momčadi možeš komunicirati putem slušalica i mikrofona. Pritom skupljaš razno oružje, a bitni su i medkitovi, tj. kutije za prvu pomoć, kako bi se mogao hilati, tj. zacijeliti rane i nastaviti s igrom.

Naravno iskusni igrači koji to igraju od jutra do sutra kad-tad te srede, no nema brige. Već za koju minutu opet se uključuješ i u novoj sobi igraš protiv nekih drugih igrača.

Tekst: Lukas Valjak, 6. r.

Povezani članci