POTICANJE ČITANJA
Trećaši opet čitaju s članovima obitelji

napisao Izvor Osmodec Urednik

Trećaši opet čitaju s članovima obitelji

Projekt čitanja Hrvatske mreže školskih knjižničara Čitamo mi, u obitelji svi i ove se školske godine provodi u našoj školi u trećim razredima

citamo svi 1

Benjamin iz 3. b čita svoje dojmove nakon obiteljskog čitanja

Uključeni su svi treći razredi u matičnoj školi (učiteljice: Lucija Martinčić, Suzana Balić i Ivka Kajganić) i treći razred Područne škole Veliki Raven učiteljice Anđelke Balić. Učenici se jako vesele knjižničnom ruksaku u svojoj obitelji i reakcije učenika i roditelja su do sad bile pozitivne te im je zajedničko druženje i čitanje svima bilo zabavno.

U 3. a razredu najpopularnija je knjiga Prva knjiga znanstvenih pokusa. Nakon čitanja učenici su se okušali u pokusima, ponekad uspješno, a ponekad neuspješno. Mlađa braća po pričanju učenika  trenutke čitanja provodili su uz slikovnicu Knjige drage kuhara Drage  i strip Djed Čipko, a roditelji uz knjigu Roditeljstvo se može učiti.

citamo svi 2

Ruksak u 3. a prva dobiva obitelj Hane Benko

U 3. b najknjiga je Tajne i čuda znanosti i Maša i nova učenica, a njihovim obiteljima , mlađim članovima, slikovnica Mjesta ima na metli svima, dok je roditeljima knjiga Braniti se riječima i Poticajni roditelji bila jako poučna i korisna. Učenica Iris Arki je imala doslovno generacijsko čitanje, uz roditelje i brata, u zajedničko čitanje uključile su se i baka i prabaka.

citamo svi 3

U 3. b Darjan Dragač prvi kreće u avanturu obiteljskog čitanja

U 3. c razredu najomiljenija je knjiga Životinjski svijet i Maša i klaun. Čitanje su svi rado prihvatili, a uz roditelje s radošću su se uključile i bake, a mlađa braća su se opuštala uz poučnu priču  Najotmjeniji div u gradu.

3. c sa svojim knjižničnim ruksakom

3. c sa svojim knjižničnim ruksakom

Treći razred PŠ Veliki Raven najviše se oduševio knjigom Promjene  životinjskih  staništa i dječjim romanom Maša u muzeju. Knjiga Otkrij zašto ne bi želio letjeti u Apollu 13 posebno se svidjela dječacima.  Roditelji su proučavali knjigu Bez stresa učenje je lakše i provodili su vježbe iz te knjige.

3. razred PŠ Veliki Raven u projektu obiteljskog čitanja

3. razred PŠ Veliki Raven u projektu obiteljskog čitanja

Projekt je jako dobro prihvaćen u svim trećim razredima i učenici su nestrpljivo iščekivali knjižnični ruksak. Nadamo se tako dobrom odazivu razrednih odjela i sljedeće godine. Projekt, osim što poticajno ukazuje na važnost čitanja, obogaćuje i knjižnični fond školske knjižnice novim knjigama.

 

Tekst i fotografije: Romana Erhatić, knjižničarka

 

Povezani članci