POTRAGA ZA MEDVJEDIĆIMA
Ručno rađeni medvjedići pronašli novi dom

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ručno rađeni medvjedići pronašli novi dom

Silno je uzbuđenje nastalo 14. siječnja kad su učenici 3. c razreda objavili da su po školi sakrili 14 ručno izrađenih medvjedića koje će sretni nalaznici dobiti na poklon. Jurnjava hodnicima i zavirivanje u svaki kutak škole sreću je donijelo najbržima i najspretnijima!

Učenici 3. c razreda s medvjedićima koje su izradili

Učiteljica Sandra Maurović sa svojim 3. c razredom već drugu godinu sudjeluje u projektu „Mala školska knjižnica”. U sklopu toga projekta izradili su 14 medvjedića, koje su 14. siječnja sakrili po različitim mjestima u školi, a ostali su ih učenici trebali pronaći. To je izazvalo veliko veselje, medvjediće su tražili i veliki i mali!

U sklopu projekta učenici su čitali slikovnicu Medvjedovanje koju je napisao od litvanski ilustrator i pisac Kęstutis Kasparavičius. Slikovnica govori o obitelji medvjedića koji su prije Božića išli u posjete svojoj obitelji medvjeda. Obišli su cijeli svijet, medvjede u Australiji, u Europi, na Grenlandu i u Južnoj Americi. Zajedno su se zabavljali i dočekali Božić. Potaknuti književnim tekstom, učenici su iskazali svoju kreativnost tako što su crtali ilustracije.

Ena Lacković
Helena Kulović
Jakov Sokolić
Lorena Babić
Lucija Miklečić
Lucija Rabadžija
Nera Zidarić
Paula Blažinčić Pisačić
Sara Leskovar

– Uz svaku knjigu koju pročitamo dobivamo nagradni zadatak. Naš je zadatak uz knjigu Medvjedovanje bio da sašijemo medvjediće od stare odjeće ili filca, da svakog zamotamo u prozirnu foliju i unutra stavimo poruku. Paketiće s medvjedićima trebali smo sakriti po školi. Mogli smo i u gradu, ali su djeca htjela da baš netko od njihovih prijatelja dobije medvjedića. Neki medvjedići su bili punjeni, neki nisu. Roditelji su pomagali oko šivanja, a djeca su lijepila, rezala, ukrašavala itd. – objasnila je učiteljica Maurović.

Tko je sve pronašao medvjedića, nije bilo moguće saznati. No većina se učenika došla javiti u knjižnicu ili učiteljici Maurović.

– Voljeli bismo nakon nekog vremena dobiti povratne informacije od djece koja su pronašla medvjediće kako su se medvjedići snašli u njihovu domu, jesu li im postali pravi prijatelji. – zaključila je učiteljica Maurović.

Tekst: Magdalena Božić, 6. r.
Fotografije: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci