Top
Glavna tema: Godina čitanja

POTRAGA ZA MEDVJEDIĆIMA
Ručno rađeni medvjedići pronašli novi dom

Ručno rađeni medvjedići pronašli novi dom

Silno je uzbuđenje nastalo 14. siječnja kad su učenici 3. c razreda objavili da su po školi sakrili 14 ručno izrađenih medvjedića koje će sretni nalaznici dobiti na poklon. Jurnjava hodnicima i zavirivanje u svaki kutak škole sreću je donijelo najbržima i najspretnijima!

Učenici 3. c razreda s medvjedićima koje su izradili

Učiteljica Sandra Maurović sa svojim 3. c razredom već drugu godinu sudjeluje u projektu „Mala školska knjižnica”. U sklopu toga projekta izradili su 14 medvjedića, koje su 14. siječnja sakrili po različitim mjestima u školi, a ostali su ih učenici trebali pronaći. To je izazvalo veliko veselje, medvjediće su tražili i veliki i mali!

U sklopu projekta učenici su čitali slikovnicu Medvjedovanje koju je napisao od litvanski ilustrator i pisac Kęstutis Kasparavičius. Slikovnica govori o obitelji medvjedića koji su prije Božića išli u posjete svojoj obitelji medvjeda. Obišli su cijeli svijet, medvjede u Australiji, u Europi, na Grenlandu i u Južnoj Americi. Zajedno su se zabavljali i dočekali Božić. Potaknuti književnim tekstom, učenici su iskazali svoju kreativnost tako što su crtali ilustracije.

– Uz svaku knjigu koju pročitamo dobivamo nagradni zadatak. Naš je zadatak uz knjigu Medvjedovanje bio da sašijemo medvjediće od stare odjeće ili filca, da svakog zamotamo u prozirnu foliju i unutra stavimo poruku. Paketiće s medvjedićima trebali smo sakriti po školi. Mogli smo i u gradu, ali su djeca htjela da baš netko od njihovih prijatelja dobije medvjedića. Neki medvjedići su bili punjeni, neki nisu. Roditelji su pomagali oko šivanja, a djeca su lijepila, rezala, ukrašavala itd. – objasnila je učiteljica Maurović.

Tko je sve pronašao medvjedića, nije bilo moguće saznati. No većina se učenika došla javiti u knjižnicu ili učiteljici Maurović.

– Voljeli bismo nakon nekog vremena dobiti povratne informacije od djece koja su pronašla medvjediće kako su se medvjedići snašli u njihovu domu, jesu li im postali pravi prijatelji. – zaključila je učiteljica Maurović.

Tekst: Magdalena Božić, 6. r.
Fotografije: Romana Erhatić, prof.

Povezani članci
KNJIŽEVNI SUSRET
Nada Mihaljević oduševila učenike

Učenici 5. b i 6. b razreda imali su se priliku susresti s književnicom Nadom Mihaljević koja je učenicima predstavila Read more

DJECA VOLE LEKTIRU
Knjige nas poučavaju i zabavljaju

Učiteljice i učitelji naše škole trude se učenicima približiti knjige koje trebaju pročitati kako bi ih bolje razumjeli i doživjeli. Read more