PRIMANJE KOD ŽUPANA I GRADONAČELNIKA
Nagrađeni najuspješniji učenici

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nagrađeni najuspješniji učenici

Križevački gradonačelnik Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren nagradili su najuspješnije učenike u školskoj godini 2020./2021.

Dodjela nagrada gradonačelnika u velikoj dvorani Hrvatskog doma

U sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović” u Koprivnici održana je krajem lipnja dodjela nagrada Koprivničko-križevačke županije za učenike i njihove mentore koji su osvojili prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Na primanje su pozvane učenice Ana Širjan s mentorom Antom Starčevićem (1. mjesto na natjecanju mladih tehničara na području fotografije) i Mirjam Balen s mentoricom Martinom Valec-Rebić (1. mjesto na literarnome natječaju „Europa u školi”). U pratnji im je bio i ravnatelj Goran Ljaljić.

Dodjela nagrada gradonačelnika održana je početkom srpnja u velikoj dvorani Hrvatskoga doma. Nagrađeni su učenici koji su tijekom cijeloga školovanja ostvarili prosjek ocjena 5,00, a to su: Ana-Marija Vuković (8. a), Luka Fržović (8. c), Anamaria Gudić (8. c), Željka Gužvinec (8. c), Patricija Ištvanović (8. c) i Filip Mikinac (8. c). Na dodjeli su bili u pratnji razrednica Gorane Lovreković i Snježane Butković te Vedrane Rađe i Nataše Marković.

Nagrađeni su i učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim natjecanjima i smotrama. Za smotru LiDraNo nagrađeni su Fran Knežević za scenski nastup (mentorica Suzana Balić) i Petra Peškir-Harča za literarni rad (mentorica Nina Drakulić). Mirjam Balen osvojila je 1. mjesto na natječaju Europa u školi pod vodstvom mentorice Martine Valec-Rebić.

Na 63. natjecanju mladih tehničara 1. mjesto osvojila je Ana Širjan, a 13. mjesto Domagoj Ščetar  s mentorima Marijanom Ivanovićem i Antom Starčevićem. Učenice Magdalena Božić, Ines Čevisek, Dora Devčić, Gabriela Dokić, Magdalena Ištok, Tena Petrus, Pia Sertić, Marta Sokolić i Sara Vučković osvojile su 3. mjesto na Državnoj završnici školskog virtualnog plesnog showa pod vodstvom Darinke Šimunčić. Za Hrvatsku matematičku olimpijadu u kategoriji kadeta nagrađen je Luka Novosel Glavočević s mentoricom Natašom Marković.

 

Tekst: Dunja Rebić, 8. r.
Fotografije: krizevci.hr; kckzz.hr

Povezani članci