Top
Bolji svijetŠkolska godina 2017./2018.

PROJEKT „ŽELIM STABLO”
Hoće li bolje rasti bilje zalijevano ručno ili računalno?

Hoće li bolje rasti bilje zalijevano ručno
ili računalno?

Učenici naše škole s učiteljicama Anicom Žulj, Sanjom Vujić, Goranom Lovreković i Katarinom Mijić istraživat će razvoj bilja koje se navodnjava ručno i bilja s programiranim navodnjavanjem u sklopu projekta „Želim stablo”

Naša se škola uključila u projekt Želim stablo izdavačke kuće Profil Klett. Riječ je o projektu kojim se potiče sadnja stabala, a cilj mu je spoznati pravu vrijednost stabla za okoliš, zajednicu i pojedinca te poboljšati zrak. S učenicima će na projektu raditi učiteljice razredne i predmetne nastave naše škole: Anica Žulj, Sanja Vujić, Gorana Lovreković i Katarina Mijić.

– U projektu ćemo pratiti razvoj začinskog bilja koje se navodnjava ručno i bilja s programiranim navodnjavanjem. Programirano navodnjavanje vršit će se pomoću microbita. Učenici 4. razreda posadit će sjemenke začinskog bilja u dvije posude, a učenici viših razreda programirat će microbit. Začinsko bilje u jednoj će se posudi zalijevati ručno, a drugoj pomoću seta za zalijevanje programiranog microbitom. Tijekom mjesec dana pratit će se razvoj biljaka u te dvije posude i bilježiti zapažanja. Zatim će učenici viših razreda na temelju praćenja i opažanja donijeti zaključke o napretku te ih prikazati prezentacijom. U prezentaciji će biti opisan cijeli tijek napretka bilja, od sadnje do uzgojenih biljki. – objasnila je učiteljica Katarina Mijić.

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Povezani članci
„LJEPOTA KRISTALNIH PLOHA”
Kristal naših osmaša osvojio 4. mjesto

Učenici Luka Dominik Pisačić, Karlo Ivančić (8. b) i Leona Ostojić (8. e) pod vodstvom učiteljice Marije Biljan sudjelovali su Read more

PRIREDBA ZA DOBRODOŠLICU PRVAŠIMA
101 novi đak

Priredbom u sportskoj dvorani dočekana je nova generacija prvaša, njih točno 101