VALENTINOVSKI NATJEČAJ
Klaudio i Laura napisali najljepša ljubavna pisma

napisao Izvor Osmodec Urednik

Klaudio i Laura napisali najljepša ljubavna pisma

Povodom Valentinova prvi je put u našoj školi organiziran natječaj za najljepše ljubavno pismo. Na natječaj je pristiglo 26 pisama, od kojih su najbolja napisali Klaudio Višak i Laura Tomašić

Monolog Borne Bojkića.

Na samo Valentinovo podijeljene su nagrade na natječaju za najljepše ljubavno pismo, koji je trajao od 25. siječnja do 7. veljače.

– Hodnici naše škole danas su se posebno rumenjeli i crvenjeli, pod odmorima bilo je vrlo živo: crvene su ruže putovale u svim smjerovima, a bilo je tu i medvjedića te srca svakakvih vrsta, od plišanih do onih čokoladnih. Ni u školskom dvorištu nije bilo ništa mirnije, ptice su danas cvrkutale veselije nego inače. Kako i ne bi kad je danas Valentinovo! – opisala je raspoloženje u školi učiteljica Matea Hrebak, organizatorica natječaja.

U natjecanju su mogli sudjelovati svi učenici, a posebno su ocjenjivana pisma učenika nižih i viših razreda.

‒ Pristiglo je ukupno 26 pisama, od kojih su njih čak 17 napisali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda. Pokazali su nam da su i njihove male-velike ljubavi vrlo ozbiljne i vrijedne pažnje. ‒ pojasnila je učiteljica Hrebak.

Prigodni program

U prigodnom programu nastupili su Borna Bojkić i Mario Stjepan Matoić, učenici 6. e razreda i naši predstavnici na ovogodišnjem županijskom LiDraNu. Za glazbeni program pobrinula se Marta Šiler, učenica 5. razreda, koja je otpjevala pjesmu Fly Me to the Moon. Ugodnom raspoloženju pridonio je vrlo lijepi pano s najpoznatijim ljubavnim pisama, koji je osmislila učiteljica Ana Andrić. Program su vodili Ana Kopilović iz 6. e i Filip Sekelj iz 6. d, koji su slušatelje upoznali s poviješću Valentinova.

‒ Saznali smo da u nekim krajevima Republike Hrvatske postoji običaj traženja kolačića i crvenih čizmica na samo valentinovsko jutro. Naime, noć prije Valentinova ptičice se žene i po žbunju i granama ostavljaju kolačiće i slatkiše djeci koja ih ujutro moraju potražiti, i to bosa. Djeca bi kolače našla, no crvenim čizmicama nema ni traga, ostale bi samo crvene nazeble noge, tako zvane zebice. ‒ ispričala je učiteljica Hrebak.

Dodjela nagrada

U kategoriji nižih razreda prvu nagradu osvojilo je pismo Klaudija Viška (3. c), drugu pismo Sare Androić (4. c), a treću pismo Matije Međimorca (4. c).

U kategoriji viših razreda prvu nagradu osvojila je Laura Tomašić (7. a), drugu Viktorija Skrba (7. b), a treću Leon Sokač (5. a).

Autori najboljih pisama nagrađeni su prigodnim nagradama, a svi koji su sudjelovali na natječaju dobili su posebnu, „zaljubljenu” zahvalnicu.

 

1. nagrada u kategoriji nižih razreda (Klaudio Višak, 3. c)

Draga moja Marta!

Već duže vrijeme želim ti nešto važno reći, ali svaki puta kada te ugledam ostajem bez imalo hrabrosti. Nisam više ovu ljubav mogao čuvati u sebi! Želio sam ti to što prije reći! Zato pišem ovo pismo da ti kažem da sam jako zaljubljen u tebe.

Čim krenem prema školi zacrvenim se od srama misleći na tebe. Svaki puta kada pomislim na tvoju dugu kosu počne me boljeti glava od silnih misli posvećenih tebi. Na nastavi ne čujem što učiteljica govori jer vidim samo tebe. Kada te promatram kako plešeš i kako se smiješ, ostajem bez daha. Nisam očekivao da ću se zaljubiti baš u tebe. No, ljubav se ne može kontrolirati. Znam da se od prvog razreda nismo baš puno družili. Želim da se sada više zabavljamo i da ti budem simpatija. Noću sanjam kako te gubim jer odlaziš u neki drugi grad. Prevrćem se po krevetu i ne mogu zaspati. Ne mogu sebe zamisliti u budućnosti bez tebe. Želim da znaš da svaki dan razmišljam o tebi i da te svim svojim srcem volim. Nadam se da i ti tako misliš. Svaki dan u mislima vidim nas dvoje, a onda pomislim da nisi možda zaljubljena u nekog drugog dječaka. Ako jesi, ignoriraj ovo pismo. Ako voliš nekog drugog onda barem želim da ostanemo prijatelji. Nadam se da ipak neće biti tako i da i ti mene voliš. Ako si zaljubljena baš u mene, pokaži mi to nekim znakom. Dao bih sve za tebe, tvoju ljubav i tvoj prekrasan osmijeh.

Možda nisam lijep, pametan i šaljiv dječak, ali znaj da ću te cijeli svoj život čuvati i voljeti. Draga moja Marta, ako me voliš, pokaži mi svoju ljubav i pusti da te srce vodi k meni.

Tvoj prijatelj kvadrat

1. nagrada u kategoriji nižih razreda (Laura Tomašić, 7. a)

Draga moja ljubavi!

Ima jedan dan koji je uvijek zapisan u mom srcu. To je bio dan koji je promijenio moj život. Sa strahom sam ulazila u školu, isto kao i moje prijateljice. Srce mi je tuklo kao ludo, kao da će svaki tren iskočiti iz moga tijela. Da, taj dan pisali smo ispit iz matematike. No kad sam otvorila vrata školske zgrade brzo sam zaboravila na ispit. Ispred mene si se pojavio ti. Ugledala sam najljepše oči u svom životu. U tim očima prevladavale su oceanske nijanse plave boje. Pogledao si me kao da sam princeza i prošao rukom kroz svoju gustu kosu koja se sjajila kao slavonska polja usred ljeta. Nakon tvog pogleda kao da se vrijeme zaustavilo. Brzo sam shvatila da će svaki put kad uđem u školu moje srce lupati, ali ovoga puta ne zbog testa iz matematike, već zbog tebe. Svakoga dana dolazila sam u školu 50 minuta ranije samo kako bih te mogla gledati i uživati u tvojim pogledima koje bi mi uputio. Jednoga dana ti si sjedio na mjestu na kojem obično ja sjedim. To me začudilo. Krenula sam prema svojim prijateljicama praveći se da te ne vidim. Ti si vikao za mnom: „Hej, stani, zašto bježiš?“ Dotaknuo si me za ruku i rekao: „Volim te! Ti si najljepša cura u mom životu!“

To je bio dan koji ću zauvijek pamtiti. Danas, godinu i pol nakon tog dana moji osjećaji prema tebi ostali su isti. Volim te kao prvoga dana.

Zaljubljena

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: Ana Andrić, prof.

Povezani članci