ŽUPANIJSKA NATJECANJA
Pametne i kreativne glave u našoj školi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Pametne i kreativne glave u našoj školi

Sredinom veljače započela su županijska natjecanja iz raznih predmeta i izvannastavnih aktivnosti. Naši su učenici postigli lijepe uspjehe 

Nastup Marija Stjepana Matojića i Borne Bojkića na župnijskom Lidranu.

 

Lidrano

U petak, 16. veljače održan je u Križevcima županijski Lidrano, na kojemu su naši učenici bili vrlo uspješni. Učenica 7. razreda Ozana Zagorec (voditeljica: Danijela Zagorec) sa svojim je literarnim radom I dabar je online upućena na državnu razinu. Na državnu je razinu upućena i vijest Dunje Rebić, 4. r. Starac Izvor proslavio 60. rođendan te školski list Izvor, kojemu je glavna urednica-učenica Emina Mikulec, 8. r. (voditeljica: Martina Valec-Rebić).

Odlični su bili i scenski pojedinačni nastupi naših šestaša. Mario Stjepan Matoić kazivao je pjesmu Ivana Hanžeka Kad bi me pugledati štela (voditeljica: Mateja Hrebak), a Borna Bojkić monolog Vjekoslave Huljić Ljubav i praznici (voditeljica: Suzana Balić).

Novinarke Dunja Rebić i Emina Mikulec s voditeljicom Martinom Valec-Rebić
Ozana Zagorec i voditeljica Danijela Zagorec

 

Engleski jezik

Učenik Viktor Horvat pod mentorstvom učiteljice Jadranke Crnić sudjelovao je na županijskom natjecanju iz engleskoga jezika, koje se održalo 20. veljače u OŠ „Braća Radić” u Koprivnici. Na natjecanju je sudjelovalo 49 učenika svih uzrasta, među kojima je Viktor zauzeo sedmo mjesto.
Za uvod u natjecanje pobrinuli su se članovi dramske skupine s voditeljicom Ines Vađunec koji su igrokazom Histerical History of Trojan War natjecatelje vratili u antičko doba.

Viktor Horvat

Njemački jezik

Na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, održanom 21. veljače u Koprivničkim Bregima, naši su osmaši pod mentorstvom učitelja Krunoslava Puškara u teškoj konkurenciji postigli odlične rezultate. Mateo Balažinec osvojio je drugo, a Vinko Kamenarić šesto mjesto.

Mateo Balažinec i Vinko Kamenarić

 

Čitanjem do zvijezda

U OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu 22. veljače održano je županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda. Našu školu predstavljali su učenici Lea Lovreković, Daria Radanović i Tomislav Stručić pod mentorstvom knjižničarke Romane Erhatić. Nakon službenog dijela natjecanja, učenici su išli u turističko razgledavanje grada, unatoč snijegu koji je stalno padao. Posjetili su Muzej grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade te izložbu Đurđevački sport kroz povijest. Na natjecanju je sudjelovalo 13 škola, a ekipa naše škole zauzela je 8. mjesto. Svi natjecatelji dobili su prigodne poklone.

Tomislav, Daria i Lea

 

Matematika

U četvrtak, 28. veljače u OŠ Kloštar Podravski održano je županijsko natjecanje iz matematike. Na županijskom natjecanju učenici naše škole bili su uspješni. Ivan Vujčetić, učenik 4. razreda (mentorica: Sanja Vujić), osvojio je drugo mjesto, samo jedan bod više imao je prvi natjecatelj. Učenik Leon Pukec, učenik 6. razreda i Hrvoje Jembrek, učenik 8. razreda osvojili su treća mjesta. Mentori su im Goran Ljaljić i Katarina Mijić.

Leon Pukec, Hrvoje Jembrek i Ivan Vujčetić s mentoricama Sanjoj Vujić i Katarinom Mijić.

 

Hrvatski jezik

Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u Kalinovcu 5. ožujka. Osmašica Marta Knežević osvojila je prvo mjesto (mentorica Martina Valec-Rebić), a sedmaši Kristina Kos peto i Matej Miklin šesto mjesto (mentorica Danijela Zagorec).

Kristina, Matej i Marta s mentoricama Danijelom Zagorec i Martinom Valec-Rebić.

 

Povijest

Na županijskom natjecanju iz povijesti, održanom 7. ožujka 2017. u OŠ Gola, sudjelovao je Bruno Matej Ljutić, učenik 8. d razreda (mentorica Vedrana Rađa) te osvojio peto mjesto. U iščekivanju rezultata učenici su posjetili galeriju Ivana Večenaja te su se uz stručno vodstvo njegova sina Mladena upoznali s opusom  jednog od naših najpoznatijih naivnih slikara.

Bruno Matej Ljutić

 

Biologija

U OŠ „Fran Koncelak”, Drnje održano je 12. ožujka županijsko natjecanje iz biologije. Učenica Valnea Medač (8. a), osvojila je 1. mjesto, a učenica Katja Đurin (7. c) 6. mjesto. Mentorica im je učiteljica Petra Kačarovski.

Valnea i Katja

 

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: MVR, Krunoslav Puškar, prof.; Katarina Mijić, dipl. uč.;
Romana Erhatić, prof.: Petra Kačarovski, prof.; Vedrana Rađa, prof.;
Jadranka Crnić, dipl. uč.

Povezani članci